Αυτή η 29χρονη Ρωσίδα συνελήφθη για κατασκοπεία στις ΗΠΑ

Αυτή η 29χρονη Ρωσίδα συνελήφθη για κατασκοπεία στις ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Μια 29χρονη Ρωσίδα που ζει στην Ουάσινγκτον συνελήφθη με κατηγορίες συνομωσίας και ότι ενεργούσε ως πράκτορας της ρωσικής κυβέρνησης αναπτύσσοντας δεσμούς με Αμερικανούς πολίτες και εισχωρώντας σε πολιτικές οργανώσεις, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η Μαρία Μπούτινα φέρεται να εργαζόταν υπό τις οδηγίες ενός ανώτερου αξιωματούχου της ρωσικής κυβέρνησης, εις βάρος του οποίου επιβλήθηκαν κυρώσεις από αρμόδια υπηρεσία του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών ανέφερε η ανακοίνωση.

Η Μπούτινα συνελήφθη την Κυριακή και η ακρόασή της έχει οριστεί για την Τετάρτη.

Η Μαρία Μπουτίνα, 29 ετών,  δεν μίλησε κατά τη διάρκεια της σύντομης ακρόασης ενώ ο δικηγόρος της είπε πως θα συνεργαστούν με τις αρχές.

Οι κατηγορίες εναντίον της κάνουν λόγο την ανάπτυξη σχέσεων με Αμερικανούς πολιτικούς και μια οργάνωση για την υπεράσπιση της οπλοκατοχής.

Στο φάκελο με τις κατηγορίες περιλαμβάνονται μηνύματα μέσω Twitter και συνομιλίες με ρώσο αξιωματούχο ο οποίος δεν κατονομάζεται.

Σύμφωνα με τον Guardian, είναι προστατευόμενη του Αλεξάντερ Τόρσιν, ενός πρώην ρώσου τραπεζίτη, ο οποίος συναντήθηκε με τον Τραμπ Jr. για δείπνο το 2016.

Ένα δελτίο τύπου του υπουργείου Δικαιοσύνης ανέφερε ότι η Μπουτίνα «ανέπτυξε σχέσεις με τα αμερικανικά πρόσωπα και διείσδυσε σε οργανώσεις που έχουν επιρροή στην αμερικανική πολιτική, με σκοπό την προώθηση των συμφερόντων των ρώσων».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ