Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης Μέρκελ- Ερντογάν μετά τις τουρκικές εκλογές

Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης Μέρκελ- Ερντογάν μετά τις τουρκικές εκλογές Facebook Twitter
0

Ανοιχτό άφησε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Μαρτίνα Φιτς το ενδεχόμενο μετά τις εκλογές στην Τουρκία ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να προσκληθεί στο Βερολίνο.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με δήλωση του τούρκου υπουργού Εξωτερικών ότι η Άγγελα Μέρκελ, κατά την συνάντησή τους χθες στο Ζόλινγκεν, του είπε «περιμένουμε τον κύριο Πρόεδρο μετά τις εκλογές».

«Μπορώ να σας πω δύο πράγματα. Πρώτον, μια πρόσκληση προς τον Τούρκο Πρόεδρο θα απευθυνόταν από τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο και δεύτερον η Καγκελάριος, στην πολύ σύντομη συνάντηση και στην σύντομη συνομιλία της με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, μίλησε για συναντήσεις, αλλά δεν μπορώ αυτό να σας το συγκεκριμενοποιήσω περισσότερο», είπε η κυρία Φιτς.

Η κυρία Μέρκελ συνάντησε προχθές τον κ. Τσαβούσογλου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για την 25η επέτειο από την δολοφονία πέντε Τούρκων στο Zόλινγκεν, όταν Νεοναζί πυρπόλησαν το σπίτι τουρκικής οικογένειας.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM