Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης Μέρκελ- Ερντογάν μετά τις τουρκικές εκλογές

Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης Μέρκελ- Ερντογάν μετά τις τουρκικές εκλογές Facebook Twitter
0

Ανοιχτό άφησε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Μαρτίνα Φιτς το ενδεχόμενο μετά τις εκλογές στην Τουρκία ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να προσκληθεί στο Βερολίνο.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με δήλωση του τούρκου υπουργού Εξωτερικών ότι η Άγγελα Μέρκελ, κατά την συνάντησή τους χθες στο Ζόλινγκεν, του είπε «περιμένουμε τον κύριο Πρόεδρο μετά τις εκλογές».

«Μπορώ να σας πω δύο πράγματα. Πρώτον, μια πρόσκληση προς τον Τούρκο Πρόεδρο θα απευθυνόταν από τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο και δεύτερον η Καγκελάριος, στην πολύ σύντομη συνάντηση και στην σύντομη συνομιλία της με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, μίλησε για συναντήσεις, αλλά δεν μπορώ αυτό να σας το συγκεκριμενοποιήσω περισσότερο», είπε η κυρία Φιτς.

Η κυρία Μέρκελ συνάντησε προχθές τον κ. Τσαβούσογλου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για την 25η επέτειο από την δολοφονία πέντε Τούρκων στο Zόλινγκεν, όταν Νεοναζί πυρπόλησαν το σπίτι τουρκικής οικογένειας.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NEW YORK TIMES ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Διεθνή / Οι «New York Times» διακόπτουν τη συνεργασία τους με συντάκτη που χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να γράψει κριτική βιβλίου

Ο συντάκτης και συγγραφέας Άλεξ Πρέστον δήλωσε ότι «έκανε ένα σοβαρό λάθος», αφού ένας αναγνώστης εντόπισε ομοιότητες μεταξύ της κριτικής του και μιας κριτικής που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Guardian
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΑΡΛΟΤ ΛΟΥΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Είναι αποφασισμένος να προστατεύσει την Σάρλοτ και τον Λούις από το «σύνδρομο του εφεδρικού»

Η στάση αυτή φαίνεται να επηρεάζεται από την εμπειρία του αδελφού του, πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος έχει μιλήσει ανοιχτά για αυτή τη θέση, περιγράφοντας τον εαυτό του ως «σκιά» και «plan B»
THE LIFO TEAM
Με καρφίτσα στο πέτο μια χρυσή αγχόνη: Ο νέος νόμος του Ισραήλ για τον απαγχονισμό των Παλαιστινίων

Διεθνή / Με καρφίτσα στο πέτο μια χρυσή αγχόνη: Ο νέος νόμος του Ισραήλ για τον απαγχονισμό των Παλαιστινίων

Ο νέος νόμος, που εισήγαγε η ακροδεξιά κυβέρνηση του Ισραήλ, ψηφίστηκε στο κοινοβούλιο τη Δευτέρα το βράδυ. Επιβάλλει τη θανατική ποινή σε Παλαιστίνιους που έχουν καταδικαστεί για θανατηφόρες επιθέσεις.
THE LIFO TEAM