Ερντογάν: Δε θα εκδίδουμε κανέναν ύποπτο στις ΗΠΑ εάν η Ουάσιγκτον δεν παραδώσει τον Γκιουλέν

Ερντογάν: Δε θα εκδίδουμε κανέναν ύποπτο στις ΗΠΑ εάν η Ουάσιγκτον δεν παραδώσει τον Γκιουλέν Facebook Twitter
EPA/TUMAY BERKIN
0

Η Τουρκία δεν θα εκδίδει κανέναν ύποπτο προς τις ΗΠΑ εάν η Ουάσιγκτον δεν παραδώσει τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον πρώην ιεροκήρυκα τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Προς το παρόν έχουμε παραδώσει στις ΗΠΑ 12 τρομοκράτες, αλλά δεν μας έχουν παραδώσει το πρόσωπο που θέλουμε. Επινοούν διάφορες δικαιολογίες από το πουθενά» είπε ο Ερντογάν ενώπιον αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης, σε ένα συνέδριο που διεξήχθη στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα.

«Εάν δεν μας τον παραδώσετε (τον Γκιουλέν), τότε να μας συγχωρείτε, αλλά από΄ δω και στο εξής όποτε μας ζητήσετε (να σας παραδώσουμε) άλλον έναν τρομοκράτη, όσο εγώ θα βρίσκομαι στον προεδρικό θώκο της χώρας, δεν θα σας τον δίνουμε» προειδοποίησε.

Χθες Τετάρτη, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι οι δεσμοί Άγκυρας-Ουάσιγκτον έχουν ήδη πληγεί εξαιτίας της αποτυχίας της Ουάσιγκτον να εκδώσει τον Γκιουλέν και της στήριξης των ΗΠΑ στους Κούρδους μαχητές της Συρίας και τον πολιτικό βραχίονά τους. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι σχέσεις τους θα μπορούσαν να επιδεινωθούν περαιτέρω.

«Οι ΗΠΑ δεν μας ακούνε, αλλά ακούνε τους PYD/YPG. Μπορεί άραγε να υπάρξει μια τέτοια στρατηγική συνεργασία;... Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που θα (επιτρέψει) να της βάζουν τρικλοποδιά οι αντιφατικές πολιτικές των ΗΠΑ στην περιοχή» σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΗ ΚΡΙΣΗ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / «Η ζημιά έχει γίνει»: Η πετρελαϊκή κρίση έχει αλλάξει οριστικά τον κλάδο των ορυκτών καυσίμων

Η πετρελαϊκή κρίση μετά τον πόλεμο στο Ιράν επιταχύνει τη στροφή των χωρών από τα ορυκτά καύσιμα προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με τον επικεφαλής του ΔΟΕ, Φατίχ Μπιρόλ να εκτιμά ότι οι επιπτώσεις στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου θα είναι βαθιές και μακροχρόνιες
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Aυστηρή προειδοποίηση Ιράν σε ΗΠΑ: «Αν συνεχίσετε θα απαντήσουμε»

Το Ιράν τόνισε επίσης ότι διατηρεί τον έλεγχο της περιοχής των Στενών του Ορμούζ, προειδοποιώντας πως σε περίπτωση περαιτέρω επιθέσεων θα υπάρξουν ακόμη μεγαλύτερες απώλειες για τους αντιπάλους της
THE LIFO TEAM