LIVE!

Απορρίφθηκε αίτημα του Ισημερινού να παραχωρηθεί διπλωματικό καθεστώς στον Τζούλιαν Ασάνζ

Απορρίφθηκε αίτημα του Ισημερινού να παραχωρηθεί διπλωματικό καθεστώς στον Τζούλιαν Ασάνζ Facebook Twitter
EPA/ANDY RAIN
0

Η Βρετανία αρνήθηκε αίτημα του Ισημερινού να παραχωρήσει διπλωματικό καθεστώς στον ιδρυτή των WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, δήλωσε εκπρόσωπος του Foreign Office.

Ο Ασάνζ κατέφυγε πριν από πέντε χρόνια και πλέον στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο όπου του δόθηκε άσυλο το 2012 προκειμένου να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία, όπου κατηγορείται για βιασμό.

«Η κυβέρνηση του Ισημερινού ζήτησε πρόσφατα να δοθεί διπλωματικό καθεστώς στον κ. Ασάνζ εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο εκπρόσωπος. «Το Ην. Βασίλειο δεν δέχθηκε αυτό το αίτημα ούτε είμαστε σε συνομιλίες με τον Ισημερινό για το θέμα αυτό».

«Ο Ισημερινός γνωρίζει πως ο τρόπος επίλυσης αυτού του θέματος είναι ο Τζούλιαν Ασάνζ να φύγει από την πρεσβεία προκειμένου να αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη», είπε ο εκπρόσωπος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Reuters - AFP

Διεθνή
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί ένα αρχιτεκτονικό γραφείο να αποδεσμευτεί από το όνομα του ιδρυτή του; Η υπόθεση Zaha Hadid

Διεθνή / Μπορεί ένα αρχιτεκτονικό γραφείο να αποδεσμευτεί από το όνομα του ιδρυτή του; Η υπόθεση Zaha Hadid

Το Εφετείο της Αγγλίας έκρινε ότι η συμφωνία που υποχρεώνει το Zaha Hadid Architects να διατηρεί το όνομα της ιδρύτριάς του και να καταβάλλει 6% των εσόδων του στο Zaha Hadid Foundation μπορεί να τερματιστεί με εύλογη προειδοποίηση, ανοίγοντας τον δρόμο για πιθανή επαναδιαπραγμάτευση ή αλλαγή ονόματος.
THE LIFO TEAM
Ο πόλεμος παγώνει τη μόδα: Διεθνή brands κλείνουν καταστήματα στη Μέση Ανατολή

Διεθνή / Ο πόλεμος παγώνει τη μόδα: Διεθνή brands κλείνουν καταστήματα στη Μέση Ανατολή

Η κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή οδηγεί διεθνείς ομίλους πολυτελείας και μεγάλες αλυσίδες λιανεμπορίου σε προσωρινό κλείσιμο καταστημάτων και αναστολή δραστηριοτήτων στον Κόλπο.
THE LIFO TEAM
«Αν αυτό είναι ομοφοβικό, τότε είμαι»: Η δήλωση του Shia LaBeouf που πυροδότησε αντιδράσεις

Διεθνή / «Αν αυτό είναι ομοφοβικό, τότε είμαι»: Η δήλωση του Shia LaBeouf που πυροδότησε αντιδράσεις

Ο Shia LaBeouf μίλησε σε συνέντευξή του στον Andrew Callaghan για την πρώτη του σύλληψη στη Νέα Ορλεάνη, δηλώνοντας «αν αυτό είναι ομοφοβικό, τότε είμαι», λίγο πριν συλληφθεί ξανά κατά τη διάρκεια του Mardi Gras. Οι δηλώσεις του προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στα social media και επανέφεραν στο προσκήνιο το ταραχώδες δημόσιο προφίλ του ηθοποιού.
THE LIFO TEAM
«Το φως μπαίνει στο κάδρο»: Πώς αντιδρούν οι Ιρανοί κινηματογραφιστές της διασποράς στον θάνατο του Χαμενεΐ

Διεθνή / «Το φως μπαίνει στο κάδρο»: Πώς αντιδρούν οι Ιρανοί κινηματογραφιστές της διασποράς στον θάνατο του Χαμενεΐ

Ιρανοί σκηνοθέτες και δημιουργοί της διασποράς τοποθετούνται δημόσια μετά τον θάνατο του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, μιλώντας για «το τέλος ενός 47χρονου εφιάλτη», αλλά και για την αβεβαιότητα που ακολουθεί. Δηλώσεις, ανοιχτές επιστολές και αναρτήσεις στα social media φωτίζουν τη σύνθετη στάση της ιρανικής πολιτισμικής κοινότητας απέναντι στις εξελίξεις.
THE LIFO TEAM