Αμερικανοί αστυνομικοί σκότωσαν σχεδόν χίλιους ανθρώπους το 2017

Αμερικανοί αστυνομικοί σκότωσαν σχεδόν χίλιους ανθρώπους το 2017 Facebook Twitter
1

Αμερικανοί αστυνομικοί σκότωσαν σχεδόν χίλιους ανθρώπους το 2017, λίγο περισσότερους σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με μια καταμέτρηση της εφημερίδας Washington Post.

Συνολικά 987 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από σφαίρες αστυνομικών πέρσι, ενώ το 2016 τα θύματα ήταν 963 και το 2015 995, αναφέρει η εφημερίδα η οποία τα τρία τελευταία χρόνια καταγράφει τα επεισόδια με πυροβολισμούς στα οποία εμπλέκονται αστυνομικοί.

Τα στοιχεία της βασίζονται σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, σε επίσημες ανακοινώσεις και στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Στις ΗΠΑ δεν υπάρχει καμία άλλη επίσημη καταγραφή αυτών των επεισοδίων.

Η χρήση θανάσιμης βίας από αστυνομικούς είναι ένα θέμα που προκαλεί έντονες αντιπαραθέσεις τα τελευταία χρόνια, ιδίως μετά τον θάνατο πολλών άοπλων Αφροαμερικανών από αστυνομικά πυρά.

Σύμφωνα πάντα με την Post, πέρσι σκοτώθηκαν 19 άοπλοι Αφροαμερικανοί από αστυνομικούς. Συγκριτικά, το 2016 είχαν σκοτωθεί 17 και το 2015 36.

Ο αριθμός των Αφροαμερικανών που έχασαν τη ζωή τους από αστυνομικά πυρά, είτε ήταν άοπλοι είτε όχι, είναι δυσανάλογος σε σύγκριση με τον πληθυσμό τους: το 22% των θυμάτων ήταν Αφροαμερικανοί, τη στιγμή που οι μαύροι άνδρες δεν αποτελούν παρά μόνο το 6% του πληθυσμού των ΗΠΑ.

Συνολικά, ασχέτως φυλής, αστυνομικοί σκότωσαν πέρσι 68 άοπλους ανθρώπους. Ο αριθμός αυτός ήταν 51 το 2016 και 94 το 2015.

"Η προβολή που έχει δοθεί σε αυτό το πρόβλημα ανάγκασε τους αστυνομικούς να είναι πιο προσεκτικοί όταν βρίσκονται σε καταστάσεις με κάποιο άοπλο άτομο", είπε στην εφημερίδα ο Τσακ Ουέξλερ, ο εκτελεστικός διευθυντής του Police Executive Research Forum.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) ανέφερε από την πλευρά της ότι 46 αστυνομικοί έπεσαν πέρσι στο καθήκον.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Τραμπ για Ιράν: «Θα τελειώσει σύντομα ο πόλεμος. Δεν έχει μείνει τίποτα άλλο να στοχεύσουμε»

«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά. Είμαστε πολύ μπροστά από το χρονοδιάγραμμα. Έχουμε προκαλέσει περισσότερη ζημιά από ό,τι περιμέναμε, ακόμα και μέσα στην αρχική περίοδο των έξι εβδομάδων», αναφέρει ο Τραμπ
THE LIFO TEAM
ΧΑΡΒΕΪ ΓΟΥΑΪΝΣΤΙΝ

Διεθνή / Χάρβεϊ Γουάινστιν: «Το λάθος μου ήταν ότι απατούσα τη γυναίκα μου, όχι η σεξουαλική επίθεση»

Ο πρώην παραγωγός του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν μίλησε μέσα από τη φυλακή στο The Hollywood Reporter, περιγράφοντας τη ζωή του ως «κόλαση», επαναλαμβάνοντας ότι αρνείται τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης και πως τον βαραίνει να σκέφτεται πως ειναι το κεντρικό πρόσωπο του κινήματος #MeToo
THE LIFO TEAM
Νορβηγία: Έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για πιθανή μεταμόσχευση πνεύμονα στην πριγκίπισσα Μέτε-Μάριτ

Διεθνή / Νορβηγία: Έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για πιθανή μεταμόσχευση πνεύμονα στην πριγκίπισσα Μέτε-Μάριτ

Πάσχει από πνευμονική ίνωση από το 2018, μια εκφυλιστική νόσο που προκαλεί ουλές στους πνεύμονες, καθιστώντας όλο και πιο δύσκολη την αναπνοή και τη σωστή οξυγόνωση του οργανισμού.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια