Πρωτοφανής απόδραση στην Αλαμπάμα: Δραπέτευσαν από τη φυλακή χρησιμοποιώντας φυστικοβούτυρο

Πρωτοφανής απόδραση στην Αλαμπάμα: Δραπέτευσαν από τη φυλακή χρησιμοποιώντας φυστικοβούτυρο Facebook Twitter
2

Ένα πρωτοφανές σχέδιο απόδρασης κατέστρωσαν κρατούμενοι σε μία φυλακή της Αλαμπάμα, στις ΗΠΑ: χρησιμοποίησαν φυστικοβούτυρο για να ξεγελάσουν έναν φύλακα ώστε να ξεκλειδώσει μία πόρτα που οδηγούσε έξω από το κτίριο. Συνολικά 12 άτομα κατάφεραν να δραπετεύσουν, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Όπως έγινε γνωστό, το περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή. Οι κρατούμενοι άπλωσαν φυστικοβούτυρο για να κρύψουν την ένδειξη μιας πόρτας εξόδου, και έπεισαν έναν νέο σωφρονιστικό υπάλληλο πως η πόρτα αυτή οδηγούσε στο κελί τους.

Συγκεκριμένα, το γραφείο του σερίφη ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως «οι κρατούμενοι εκμεταλλεύτηκαν έναν νέο φρουρό, χρησιμοποιώντας φυστικοβούτυρο για να αποκρύψουν τον αριθμό μιας πόρτας εξόδου. [...] Όταν οι κρατούμενοι κάλεσαν τον φρουρό για να τους ανοίξει την πόρτα ώστε να μπουν σε ένα κελί, εκείνος άνοιξε ακούσια την πόρτα εξόδου».

Στη συνέχεια, οι κρατούμενοι χρησιμοποίησαν τις πορτοκαλί στολές τους και τις κουβέρτες τους για να περάσουν πάνω από τον φράχτη με συρματόπλεγμα.

Ο νέος φρουρός που ξεγελάστηκε δήλωσε ότι νόμιζε πως άνοιγε μια πόρτα κελιού, ενώ στη συνέχεια περιέγραψε τους δραπέτες ως «πονηρούς σαν αλεπούδες».

Οι αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν και να οδηγήσουν ξανά στη φυλακή και τους 12 δραπέτες. Έντεκα από τους άνδρες εντοπίστηκαν εντός 12 ωρών από την απόδραση, αλλά ο τελευταίος κατάφερε να αποφύγει τις αρχές μέχρι την Τρίτη το βράδυ. Ο 24χρονος Brady Andrew Kilpatrick ήταν ο μοναδικός που κατάφερε να βγει από την κομητεία και συνελήφθη σε ένα χωριό της Φλόριντα.

Οι 12 κρατούμενοι, ηλικίας 18 έως 30 ετών, είχαν καταδικαστεί για διάφορα αδικήματα: από ληστεία και ναρκωτικά έως απόπειρα δολοφονίας.

Η φυλακή εξετάζει τώρα νέους τρόπους αρίθμησης για τις πόρτες «ώστε το φυστικοβούτυρο να μην έχει καμία επίδραση», δήλωσε ο τοπικός σερίφης, James Underwood.

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Η νέα πολιτική των ΗΠΑ επιτρέπει την απέλαση μεταναστών σε τρίτες χώρες με μόλις 6 ώρες ειδοποίηση και χωρίς εγγυήσεις κατά των βασανιστηρίων. Τι προβλέπει το υπόμνημα της ICE
LIFO NEWSROOM
Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο σφίγγει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Διεθνή / Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο αυξάνει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Η Κίνα επεκτείνει τον έλεγχο σε προδρόμους της φαιντανύλης και δηλώνει ανοιχτή σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, παρά την ένταση που προκαλούν οι νέοι δασμοί του Τραμπ για τα οπιοειδή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε απόλυτη εξουσιοδότηση στις ομοσπονδιακές αρχές μετανάστευσης να προστατεύουν τον εαυτό τους μετά από συγκρούσεις με διαδηλωτές σε εφόδους στην Καλιφόρνια. Συλλήψεις, τραυματισμοί και οργισμένες αντιδράσεις πολιτικών
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Διεθνή / Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Η μετεωρολογική υπηρεσία Aemet προειδοποιεί ότι σε περιοχές γύρω από τη Βαρκελώνη και την Ταραγόνα είναι πιθανό να πέσουν έως και 90 χιλιοστά βροχής μέσα σε μόλις μία ώρα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια