Πρωτοφανής απόδραση στην Αλαμπάμα: Δραπέτευσαν από τη φυλακή χρησιμοποιώντας φυστικοβούτυρο

Πρωτοφανής απόδραση στην Αλαμπάμα: Δραπέτευσαν από τη φυλακή χρησιμοποιώντας φυστικοβούτυρο Facebook Twitter
2

Ένα πρωτοφανές σχέδιο απόδρασης κατέστρωσαν κρατούμενοι σε μία φυλακή της Αλαμπάμα, στις ΗΠΑ: χρησιμοποίησαν φυστικοβούτυρο για να ξεγελάσουν έναν φύλακα ώστε να ξεκλειδώσει μία πόρτα που οδηγούσε έξω από το κτίριο. Συνολικά 12 άτομα κατάφεραν να δραπετεύσουν, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Όπως έγινε γνωστό, το περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή. Οι κρατούμενοι άπλωσαν φυστικοβούτυρο για να κρύψουν την ένδειξη μιας πόρτας εξόδου, και έπεισαν έναν νέο σωφρονιστικό υπάλληλο πως η πόρτα αυτή οδηγούσε στο κελί τους.

Συγκεκριμένα, το γραφείο του σερίφη ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως «οι κρατούμενοι εκμεταλλεύτηκαν έναν νέο φρουρό, χρησιμοποιώντας φυστικοβούτυρο για να αποκρύψουν τον αριθμό μιας πόρτας εξόδου. [...] Όταν οι κρατούμενοι κάλεσαν τον φρουρό για να τους ανοίξει την πόρτα ώστε να μπουν σε ένα κελί, εκείνος άνοιξε ακούσια την πόρτα εξόδου».

Στη συνέχεια, οι κρατούμενοι χρησιμοποίησαν τις πορτοκαλί στολές τους και τις κουβέρτες τους για να περάσουν πάνω από τον φράχτη με συρματόπλεγμα.

Ο νέος φρουρός που ξεγελάστηκε δήλωσε ότι νόμιζε πως άνοιγε μια πόρτα κελιού, ενώ στη συνέχεια περιέγραψε τους δραπέτες ως «πονηρούς σαν αλεπούδες».

Οι αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν και να οδηγήσουν ξανά στη φυλακή και τους 12 δραπέτες. Έντεκα από τους άνδρες εντοπίστηκαν εντός 12 ωρών από την απόδραση, αλλά ο τελευταίος κατάφερε να αποφύγει τις αρχές μέχρι την Τρίτη το βράδυ. Ο 24χρονος Brady Andrew Kilpatrick ήταν ο μοναδικός που κατάφερε να βγει από την κομητεία και συνελήφθη σε ένα χωριό της Φλόριντα.

Οι 12 κρατούμενοι, ηλικίας 18 έως 30 ετών, είχαν καταδικαστεί για διάφορα αδικήματα: από ληστεία και ναρκωτικά έως απόπειρα δολοφονίας.

Η φυλακή εξετάζει τώρα νέους τρόπους αρίθμησης για τις πόρτες «ώστε το φυστικοβούτυρο να μην έχει καμία επίδραση», δήλωσε ο τοπικός σερίφης, James Underwood.

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια