Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις κατά του Τραμπ σε Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες και Σικάγο

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις κατά του Τραμπ σε Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες και Σικάγο Facebook Twitter
0

Διαδηλωτές αναμένεται να συγκεντρωθούν και πάλι σήμερα σε πόλεις των ΗΠΑ για να διαμαρτυρηθούν εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ και των πολιτικών του, για τις οποίες υποστηρίζουν ότι θα βλάψουν τα ανθρώπινα και τα ατομικά δικαιώματά τους.


Διαδηλώσεις σχεδιάζονται σήμερα στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και το Σικάγο, όπου οι οργανωτές λένε πως ελπίζουν ότι θα συνεχιστούν οι διαμαρτυρίες που ξέσπασαν σ' όλη τη χώρα μετά την νίκη-σοκ του μεγιστάνα των ακινήτων στις προεδρικές εκλογές της Τρίτης.


«Πρέπει να ενωθούμε παρά τις διαφορές για να μην κυβερνήσει τη χώρα το ΜΙΣΟΣ», έγραψαν στο Facebook οι διοργανωτές των διαδηλώσεων στη Νέα Υόρκη ανακοινώνοντας την πραγματοποίηση μιας συγκέντρωσης και πορείας το μεσημέρι στη Γιούνιον Σκουέρ.


Μερικές ώρες πριν από την προγραμματισμένη έναρξη των διαδηλώσεων, ένας διαδηλωτής πυροβολήθηκε στο Πόρτλαντ ενώ συμμετείχε σε πορεία στην γέφυρα Μόρισον. Η ζωή του δεν απειλείται, αλλά ο δράστης παραμένει ασύλληπτος, ανακοίνωσε η αστυνομία.


Μετά τη νίκη του Τραμπ, διαδηλωτές σε αρκετές πόλεις καταγγέλλουν τις υποσχέσεις του Ρεπουμπλικανού κατά την προεκλογική εκστρατεία να περιορίσει τη μετανάστευση και να καταγράψει τους μουσουλμάνους, ενώ διαμαρτύρονται για τη στάση του έναντι των γυναικών.


«Είναι η ώρα μας ως κίνημα να ενωθούμε και να αντιμετωπίσουμε τον Ντόναλντ Τραμπ και αυτό που θέλει να κάνει σ' αυτή τη χώρα», αναφέρουν οι οργανωτές στο Facebook ανακοινώνοντας την πραγματοποίηση σήμερα μιας συγκέντρωσης στο Μακάρθουρ Παρκ του Λος Άντζελες.


Σήμερα το πρωί, περίπου 100.000 άνθρωποι δήλωσαν στο Facebook ότι σχεδιάζουν να συμμετάσχουν ή ότι ενδιαφέρονται για τις συγκεντρώσεις κατά του Τραμπ στη Νέα Υόρκη, το Σικάγο και το Λος Άντζελες, όπου οι οργανωτές είπαν στους διαδηλωτές ότι η βία και οι βανδαλισμοί δεν θα γίνουν ανεκτοί.


Οι διαδηλώσεις είναι έως τώρα σε μεγάλο βαθμό ειρηνικές, αν και στο Πόρτλαντ διαδηλωτές έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και προκάλεσαν ζημιές σε αυτοκίνητα καθώς συγκρούσθηκαν με την αστυνομία, η οποία έκανε χρήση δακρυγόνων και σφαιρών από καουτσούκ για να διαλύσει τα πλήθη.


Δεκάδες διαδηλωτές συνελήφθησαν και μερικοί αστυνομικοί τραυματίσθηκαν κατά τις διαδηλώσεις στο Πόρτλαντ και άλλες πόλεις.
Ο πρόεδρος της Ρεπουμπλικανικής Εθνικής Επιτροπής Ράινς Πρίμπους δήλωσε χθες Παρασκευή πως οι διαδηλωτές κατά του Τραμπ πρέπει να αποδεχθούν το αποτέλεσμα τω

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM