Μια 11χρονη τρανς μαθήτρια με την μητέρα της κατέθεσαν μήνυση στη Δυτική Βιρτζίνια για να της επιτραπεί να τρέξει με την ομάδα των κοριτσιών στο σχολείο. 

 

Τον περασμένο μήνα, η Μπέκι Πέπερ-Τζάκσον, αθλήτρια αγώνων ανώμαλου δρόμου, πληροφορήθηκε από τον διευθυντή του σχολείου της, πως αν ήθελε να δοκιμάσει με κάποια ομάδα θα έπρεπε να είναι εκείνη των αγοριών. 

 

Και αυτό λόγω ενός αντι-τρανς νόμου στη Δυτική Βιρτζίνια που υπογράφηκε και τέθηκε σε εφαρμογή από τον Ρεπουμπλικανό κυβερνήτη Τζιμ Τζάστις, στις 28 Απριλίου. 

 

Ο νόμος απαγορεύει σε τρανς κορίτσια και γυναίκες στη Δυτική Βιρτζίνια να αγωνιστούν σε γυναικείες αθλητικές ομάδες «σε οποιοδήποτε δημόσιο σχολείο ή κρατικό ινστιτούτο ανώτερης εκπαίδευσης».

 

Επιπλέον αναγκάζει όλους τους μαθητές να παρέχουν τα πιστοποιητικά γέννησης όταν εγγράφονται σε ένα καινούργιο σχολείο και απαιτεί να συμμετέχουν σε αθλητικές ομάδες σύμφωνα με το «φύλο τους όταν γεννήθηκαν». 

 

«Πάντα μου άρεσε το τρέξιμο», λέει η 11χρονη Μπέκι, που μεγαλώσε τρέχοντας με την μητέρα της και παρακολουθώντας τους μεγαλύτερους αδερφούς της σε αγώνες ανώμαλου δρόμου. 

 

11χρονη τρανς κατέθεσε μήνυση επειδή της απαγορεύουν να τρέξει με την ομάδα των κοριτσιών

 

Όπως εξήγησε, όταν έφτασε στην Έκτη Δημοτικού, περίμενε να δοκιμάσει με την ομάδα ανώμαλου δρόμου. Όταν έμαθε πως ο νέος νόμος σήμαινε ότι θα δοκιμάσει με την ομάδα των αγοριών, αποφάσισε με την μητέρα της να κινηθούν νομικά. 

 

«Ένιωσα απαίσια επειδή ήξερα τότε ότι δεν μπορούσα να τρέξω με τα άλλα κορίτσια», λέει η Μπέκι, που στο Δημοτικό υπήρξε μαζορέτα. Άρχισε να μιλάει στην μητέρα της για το πώς θα μπορούσαν να αντιδράσουν και σκέφτηκαν την ιδέα της μήνυσης. 

 

«Είπα, "ΟΚ. Πρέπει να το κάνουμε"», σημειώνει η Μπέκι. «Δεν το κάνει μόνο για τον εαυτό της. Θέλει να βοηθήσει άλλα παιδιά όπως εκείνη», προσθέτει η μητέρα της, Χέδερ Τζάκσον. 

 

Με πληροφορίες από Pink News