Πούτιν: Δεν γνωρίζω ποιος υπέκλεψε τις συνομιλίες των Δημοκρατικών

Πούτιν: Δεν γνωρίζω ποιος υπέκλεψε τις συνομιλίες των Δημοκρατικών Facebook Twitter
0

Δεν γνωρίζει ποιος κρύβεται πίσω από τις υποκλοπές που έγιναν στο Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ, δηλώνει σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, κρίνοντας ωστόσο σημαντικό ότι οι πληροφορίες αυτές δημοσιοποιήθηκαν.

 

Στη συνέντευξη αυτή που παραχώρησε δύο ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της συνόδου της G20 στην Κίνα, στην οποία θα συμμετάσχει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και άλλοι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, ο Πούτιν σημειώνει ότι μπορεί να μην βρεθεί ποιος μηχανεύτηκε την υποκλοπή αυτών των απόρρητων emails του Δημοκρατικού Κόμματος, αλλά υπογράμμισε ότι αυτό δεν ήταν έργο της ρωσικής κυβέρνησης.

 

"Έχει καμιά σημασία ποιος υπέκλεψε αυτά τα δεδομένα;" διερωτήθηκε ο Ρώσος πρόεδρος. "Το σημαντικό είναι ότι το περιεχόμενο δόθηκε στη δημοσιότητα".

 

"Δεν υπάρχει λόγος να αποσπούμε την προσοχή του κόσμου από την ουσία του προβλήματος εγείροντας κάποια δευτερεύοντα ζητήματα που συνδέονται με τη διερεύνηση του ποιος το έκανε", πρόσθεσε. "Ωστόσο θέλω να ξαναπώ ότι δεν ξέρω τίποτε γι'αυτό και ότι σε κρατικό επίπεδο η Ρωσία δεν το έκανε ποτέ αυτό".

 

Στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που υπεκλάπησαν και δόθηκαν στη δημοσιότητα τον Ιούλιο από τον ιστότοπο WikiLeaks φαίνεται ότι υπήρχε κάποια μεροληψία στους κόλπους της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών (DNC) υπέρ της υποψήφιας για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον. Η αποκάλυψη αυτή οδήγησε στην παραίτηση της προέδρου της επιτροπής αυτής.

 

Υποκλοπές έγιναν επίσης σε ένα δίκτυο υπολογιστών που χρησιμοποιούσε το επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας της Κλίντον όπως και στην επιτροπή του κόμματος που συγκεντρώνει χρήματα για του κομματικούς υποψηφίους για τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

 

Η Κλίντον δήλωσε ότι οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών έκαναν αυτήν την κυβερνοεπίθεση κατά του κόμματός της, ενώ ορισμένοι αξιωματούχοι άφησαν να εννοηθεί ότι η Μόσχα προσπαθεί να επηρεάσει τις αμερικανικές εκλογές.

Ο Πούτιν απέρριψε ωστόσο τις κατηγορίες αυτές.

 

"Για να το κάνει κανείς αυτό χρειάζεται να βρίσκεται συνέχεια με το δάχτυλο στον σφυγμό και να μαθαίνει με λεπτομερή ακρίβεια για την εσωτερική πολιτική ζωή των ΗΠΑ", είπε. "Δεν είμαι βέβαιος αν ακόμη και οι ειδικοί του υπουργείου Εξωτερικών μας διαθέτουν μια τόσο μεγάλη ακρίβεια", κατέληξε.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ