Το ότι τα πλαστικά μπουκάλια νερού βλάπτουν σε μεγάλο βαθμό το περιβάλλον δεν είναι νέο, αν αναλογιστεί δε κανείς πως μόνο οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν περίπου 50 δισεκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια νερού κάθε χρόνο, και μόνο το 23% από αυτά είναι ανακυκλώσιμα.

 

Το Ooho είναι μια διαφανής βιοδιασπώμενη φούσκα νερού, που σκέφτηκαν τρεις νεαροί σχεδιαστές με έδρα το Λονδίνο, με απώτερο στόχο η "εφεύρεση" να αντικαταστήσει μελλοντικά τα πλαστικά μπουκάλια.

 

 

 

Tο προϊόν πρόσφατα απέσπασε το Lexus Design Award στο Μιλάνο για τον καινοτόμο σχεδιασμό του. «Εφαρμόζουμε μια εξελιγμένη εκδοχή της σφαιροποίησης σε ένα από τα πιο βασικά και απαραίτητα στοιχεία της ζωής, το νερό. Η διπλή μεμβράνη προστατεύει το περιεχόμενο με υγιεινό τρόπο και καθιστά εφικτή την τοποθέτηση ετικέτας ανάμεσα στις δύο στρώσεις χωρίς οποιουδήποτε είδους κόλλα», εξήγησε ο Rodrigo García González, ο ένας από τους τρεις σχεδιαστές του Ooho.

 

 

Σύμφωνα με το Business Insider, το Ooho αποτελείται από μια μεμβράνη, στα πρότυπα της φλούδας φρούτων όπως η μπανάνα και το πορτοκάλι, και βασίζεται στη μοριακή γαστρονομία και την τεχνική της σφαιροποίησης που μετατρέπει υγρά σε σφαιρίδια. Για να καταναλωθεί, το μόνο που χρειάζεται είναι σκίσει κανείς τη διαφανή μεμβράνη, κι αν και απολύτως βρώσιμη το αν θα την φάει τελικά είναι προαιρετικό.

 

Expect Your Portable Water to Come in Edible, Blob Form

Eliminating plastic water bottles has been an obsession for industrial designers for ages, with large organizations like The Food and Water Watch and many universities getting on board. Startup Skipping Rocks Lab has its own intriguing solution: an edible, flexible water “blob” container called the Ooho!

Posted by PSFK on Wednesday, April 1, 2015

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr