Σεισμός

Η Google ανέστειλε τη λειτουργία του Parler - Για αναρτήσεις που υποκινούσαν τη βία

Η Google ανέστειλε τη λειτουργία του Parler - Για αναρτήσεις που υποκινούσαν τη βία Facebook Twitter
Η Google ανέστειλε τη λειτουργία του Parler - Του κοινωνικού δικτύου «ελευθερίας του λόγου» (Twitter)
0

Η Google ανέστειλε τη λειτουργία του Parler, του κοινωνικού δικτύου «ελευθερίας του λόγου» από το Play Store λόγω της αδυναμίας του να καταργήσει «κακόβουλο περιεχόμενο».

Το Parler χαρακτηρίζεται ως «αμερόληπτη» κοινωνική δικτύωση και έχει αποδειχθεί δημοφιλής σε άτομα που έχουν μπλοκαριστεί από το Twitter.

Ωστόσο, η Google είπε ότι η εφαρμογή απέτυχε να αφαιρέσει αναρτήσεις που υποκινούσαν τη βία.

Η Apple έχει επίσης προειδοποιήσει το Parler ότι θα αφαιρέσει την εφαρμογή από το App Store της εάν δεν συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις εποπτείας του περιεχομένου.

Σχετικά με το Parler, ο διευθύνων σύμβουλος της εφαρμογής John Matze είπε πως «Δεν θα αποστομώσουμε τις εταιρείες με πολιτικά κίνητρα και εκείνους τους απολυταρχικούς που μισούν την ελευθερία του λόγου!»

Το Parler ξεκίνησε το 2018 και αποδείχθηκε ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των υποστηρικτών του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και των δεξιών συντηρητικών. Τέτοιες ομάδες έχουν συχνά κατηγορήσει το Twitter και το Facebook ότι λογοκρίνουν άδικα τις απόψεις τους.

Ο Τραμπ δεν είναι χρήστης ωστόσο ο γερουσιαστής του Τέξας Τεντ Κρουζ διαθέτει 4,9 εκατομμύρια οπαδούς στην πλατφόρμα, ενώ ο οικοδεσπότης του Fox News, Σον Χάνιτι έχει περίπου επτά εκατομμύρια.

Το Parler έγινε η εφαρμογή με τις περισσότερες λήψεις στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τις εκλογές των ΗΠΑ αφού ακολούθησε μία καταστολή για την εξάπλωση της παραπληροφόρησης των ψηφοφόρων από το Twitter και το Facebook.

Ωστόσο, τόσο η Apple όσο και η Google δήλωσαν ότι η εφαρμογή δεν συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις εποπτείας περιεχομένου.

Με πληροφορίες του BBC

Τech & Science
0

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ