Απεργία την Πρωτομαγιά

Έλον Μασκ: Προσπάθησα να πουλήσω την Tesla στην Apple

Έλον Μασκ: Προσπάθησα να πουλήσω την Tesla στην Apple Facebook Twitter
Έλον Μασκ: Προσπάθησα να πουλήσω την Tesla στην Apple (EPA)
0

Ο Έλον Μασκ επικοινώνησε με τον Τιμ Κουκ της Apple «κατά τη διάρκεια των πιο σκοτεινών ημερών του προγράμματος Model 3», όπως είπε για να του πουλήσει την Tesla.

Ο Μασκ ήθελε να συζητήσει τη δυνατότητα της Apple να αγοράσει την εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla για το «1/10 της τρέχουσας αξίας μας. Αυτός (ο Κουκ) αρνήθηκε τη συνάντηση» πρόσθεσε.

Στο σχόλιο του Μασκ ακολούθησαν αναφορές ότι η Apple εργάζεται για την παραγωγή ηλεκτρικού αυτοκινήτου με μία προηγμένη τεχνολογία μπαταρίας.

Ο Μασκ και άλλοι αμφισβήτησαν ωστόσο τη φύση της τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης της αναφερόμενης ως μπαταρία «μονοκυττάρου».

Η αποκάλυψη ότι ο Μασκ προσέγγισε την Apple δεν είναι έκπληξη. Το 2013, αναζητώντας επιλογές για να σώσει την εταιρεία εν μέσω προβλημάτων με τις πρώτες πωλήσεις της, ο Μασκ έκανε μια «συμφωνία δια χειραψίας» με την εταιρεία Google να αγοράσει την Tesla, σύμφωνα με τη βιογραφία του.

Η Ashlee Vance γράφει στο βιβλίο ότι η συμφωνία ακυρώθηκε μετά από μια τεράστια κίνηση στις πωλήσεις.

Η Tesla είχε σφραγίσει αρκετές παραγγελίες του Model S για να σώσει τα οικονομικά της, εν μέρει με το προσωπικό του Μασκ να στρέφεται από τον σχεδιασμό, τη μηχανική και τη χρηματοδότηση σε άλλα τμήματα για να κερδίσει τις πωλήσεις. Φέρεται δε, να είπε στο προσωπικό «Εάν δεν παραδώσουμε αυτά τα αυτοκίνητα, την γ@@@με».

Οι προσπάθειες της Apple στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, γνωστές ως Project Titan, έχουν προχωρήσει χωρίς αποτελέσματα όμως, από το 2014, όταν ξεκίνησε για πρώτη φορά να σχεδιάζει το δικό της όχημα από το μηδέν.

Πληροφορίες αυτή την εβδομάδα ανέφεραν ότι το αυτοκίνητο ενδέχεται τελικά να κατασκευαστεί από εξωτερικό συνεργάτη.

Με πληροφορίες του Guardian

Τech & Science
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM