Το όνομα «Σποκ» θα φέρει στο εξής η νέα αμερικανική Space Force (Διαστημική Δύναμη).

 

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της σήμερα, η επιχειρησιακή διοίκησή της θα φέρει το όνομα του γνωστού ήρωα του Σταρ Τρεκ, Σποκ ή στη δική της λογική, Space Operations Command (Διοίκηση Επιχειρήσεων Διαστήματος).

 

Η SpOC θα εδρεύει στην αεροπορική βάση του Πίτερσον, στο Κολοράντο.

 

Στα social media ωστόσο, πολλοί ήταν εκείνοι που χαιρέτισαν το «όνομα» της νέας δύναμης, καθώς παραπέμπει στον Βουλκάνιο ήρωα του Σταρ Τρεκ, τον φανταστικό πλωτάρχη του διαστημόπλοιου Εντερπράιζ με τα μυτερά αυτιά.

 

«Φυσικά θα είμαι ο διοικητής της SpOC», έγραψε ένας χρήστης στη λεζάντα μιας φωτογραφίας του ηθοποιού Λέοναρντ Νιμόι που υποδύθηκε με επιτυχία, για πολλά χρόνια, τον Σποκ.

 

 

 

Η Δύναμη Διαστήματος θα έχει επίσης μια διοίκηση που θα ασχολείται με την εκπαίδευση των στελεχών της, την STARCOM (Διοίκηση Εκπαίδευσης και Ετοιμότητας Διαστήματος). Οι επιχειρησιακές μονάδες θα αποκαλούνται «δέλτα».

 

 

 

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο αμερικανικός στρατός «κλείνει το μάτι» στη διάσημη τηλεοπτική σειρά: το λογότυπο της νέας Δύναμης Διαστήματος, ένα βέλος πάνω από έναν πλανήτη με φόντο τα αστέρια θυμίζει έντονα εκείνο του Αστροστόλου, του διαστημικού στόλου του σύμπαντος του Σταρ Τρεκ.

 

 

 

Με πληροφορίες του AFP/France24/Military.com/ΑΠΕ