Το τηλεσκόπιο Hubble γίνεται 30 ετών και κάνει «δώρο» τη διαστημική φωτογραφία των γενεθλίων σου

Το τηλεσκόπιο Hubble γίνεται 30 ετών και κάνει «δώρο» τη διαστημική φωτογραφία των γενεθλίων σου Facebook Twitter
0

Το τηλεσκόπιο Hubble γίνεται 30 ετών και το γιορτάζει κάνοντας ένα δώρο γενεθλίων στους λάτρεις του διαστήματος.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 30 ετών ζωής του διαστημικού τηλεσκοπίου, η NASA εγκαινίασε μια λειτουργία στην ιστοσελίδα της που επιτρέπει σε κάθε ενδιαφερόμενο να δει ποια φωτογραφία του διαστήματος τράβηξε το Hubble την ημέρα των γενεθλίων μας.

Από το 1990, το Hubble βγάζει φωτογραφίες πλανητών, αστέρων και γαλαξιών, 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα. «Κάτι που σημαίνει ότι παρατήρησε κάποιο εντυπωσιακό κοσμικό θαύμα κάθε ημέρα του χρόνου, συμπεριλαμβανομένων και των γενεθλίων σου», αναφέρει η ΝASA στη σχετική ανακοίνωση, καλώντας τους ενδιαφερόμενους να ανακαλύψουν τι έβλεπε το Hubble την ημέρα των γενεθλίων τους.


Η εκτόξευση του Discovery που το έθεσε σε τροχιά είχε γίνει στις 25 Απριλίου του 1990. Το διαστημικό τηλεσκόπιο είναι σε ύψος 547 χιλιομέτρων πάνω από τη Γη και κάνει 15 περιφορές την ημέρα γύρω από τον πλανήτη, περίπου μία κάθε 95 λεπτά (ταξιδεύει με ταχύτητα 8 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο). Πέρα από το «δώρο γενεθλίων», η NASA επέλεξε και τις καλύτερες φωτογραφίες που τράβηξε το Hubble τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ