Γερμανία: 42.000 χάκερ έκαναν «μαραθώνιο» αναζητώντας λύσεις για τον κορωνοϊό

Γερμανία: 42.000 χάκερ έκαναν «μαραθώνιο» αναζητώντας λύσεις για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EPA
0

Οι συγκεντρώσεις έχουν απαγορευτεί λόγω του κορωνοϊού, αλλά 42.000 χάκερ «μαζεύτηκαν» στη Γερμανία, αναζητώντας λύσεις για προβλήματα που σχετίζονται με την πανδημία.

Επί 48 ώρες, 42.000 χάκερ μετείχαν σε έναν «μαραθώνιο» στη Γερμανία, ανταλλάσσοντας διαδικτυακά απόψεις για 1.500 πρότζεκτ. Από αυτούς, οι 27.000 χάκερ ήταν ενεργοί, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Spiegel». Οι διοργανωτές ξεκίνησαν την πρωτοβουλία #wirvsvirus («εμείς εναντίον του ιού»), εξασφαλίζοντας τη στήριξη της γερμανικής κυβέρνησης, η οποία δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει οικονομικά τις πιο υποσχόμενες ιδέες.

Τα πρότζεκτ για τα οποία αντάλλαξαν απόψεις είναι προγράμματα που δίνουν λύσεις σε πολλά ζητήματα που αφορούν τον κορωνοϊό. Για παράδειγμα, το πώς πρέπει να μοιράζονται οι κλίνες των νοσοκομείων, να οργανώνονται οι έλεγχοι ή να γίνεται η ιχνηλάτηση του ιού.

Άλλα προγράμματα αφορούν τη διανομή τροφίμων σε άστεγους, τη βελτιστοποίηση της επικοινωνίας μεταξύ των νοσοκομείων ή ακόμη και την παροχή βοήθειας σε αγρότες προκειμένου να βρουν εργάτες για τη συγκομιδή. Πλέον, μια επιτροπή θα καταλήξει ποια πρότζεκτ θα υποστηριχτούν.

Στη Γερμανία, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό, έχουν εντοπιστεί 22.672 κρούσματα του κορωνοϊού, ενώ 86 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Στη χώρα έχουν επιβληθεί ήδη αυστηρά περιοριστικά μέτρα, τα οποία έγιναν ακόμα πιο αυστηρά χθες. Μάλιστα, σε καραντίνα τέθηκε και η Άνγκελα Μέρκελ, καθώς διαπιστώθηκε ότι η καγκελάριος έχει έρθει σε επαφή με γιατρό που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Με πληροφορίες από Guardian, Spiegel

 

 

 

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ