Το WhatsApp δεν θα λειτουργεί πλέον σε εκατομμύρια συσκευές smartphone από σήμερα, 1η Φεβρουαρίου.

 

Οι συσκευές Android και iPhone, που υποστηρίζουν μόνο ξεπερασμένα λειτουργικά συστήματα δεν θα μπορούν πλέον να «τρέξουν» τη συγκεκριμένη εφαρμογή, που ανήκει στο Facebook.

 

Σύμφωνα με το WhatsApp, αυτή η κίνηση ήταν απαραίτητη προκειμένου να προστατευθεί η ασφάλεια των χρηστών του. Τα smartphone που χρησιμοποιούν Android 2.3.7 και προγενέστερα λειτουργικά συστήματα, όπως και iPhone iOS 8 ή προγενέστερα, είναι αυτά που επηρεάζονται από αυτή την ενημέρωση. Πρόκειται για λειτουργικά συστήματα τα οποία πλέον δεν ενημερώνονται ούτε εγκαθίστανται σε νέες συσκευές.

 

Οι περισσότεροι χρήστες απλά θα μπορούν να κάνουν update στα λειτουργικά συστήματά τους, προκειμένου να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το WhatsApp. Όμως, συγκεκριμένες συσκευές, όπως το iPhone 4s το οποίο υποστηρίζει μόνο το iOS 7, πλέον δεν θα είναι συμβατές με αυτή την εφαρμογή.

 

 

«Το WhatsApp προφανώς δεν είχε άλλη επιλογή από το να βεβαιωθεί ότι οι υπηρεσίες του παραμένουν ασφαλείς, όμως αντιμετωπίζει και τη δύσκολη επίπτωση ότι πλέον η εφαρμογή δεν είναι συμβατή με παλιότερα smartphone», δήλωσε ο αναλυτής του CCS Μπεν Γουντ, επισημαίνοντας ότι ο αντίκτυπος θα είναι μεγαλύτερος στις αναπτυσσόμενες αγορές, όπου υπάρχουν μεγαλύτερα ποσοστά παλιών συσκευών.

 

 

Το WhatsApp, η τρίτη εφαρμογή της δεκαετίας σε downloads, είχε προειδοποιήσει από το 2017 τους χρήστες της ότι έρχονται αλλαγές. «Ήταν μια δύσκολη απόφαση για εμάς, αλλά η σωστή, προκειμένου να παρέχουμε στον κόσμο καλύτερους τρόπους για να επικοινωνούν με φίλους, συγγενείς και αγαπημένους που χρησιμοποιούν το WhatsApp», είπε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

 

Με πληροφορίες από το BBC

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr