Το Instagram δοκιμάζει ένα νέο εργαλείο επεξεργασίας βίντεο που μοιάζει με αντίστοιχο του Tik Tok

Το Instagram δοκιμάζει ένα νέο εργαλείο επεξεργασίας βίντεο που μοιάζει με αντίστοιχο του Tik Tok Facebook Twitter
0

Το Instagram μόλις κυκλοφόρησε ένα νέο εργαλείο επεξεργασίας βίντεο στη Βραζιλία, το οποίο αντιγράφει ορισμένα από τα πλέον γνωστά features του Tik Tok

Όπως αναφέρουν το TechCrunch και το Variety, το εργαλείο αυτό ονομάζεται Reels και είναι διαθέσιμο τόσο σε iOS όσο και σε Android συσκευές. Παρόλο που δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια επίσημη ανακοίνωση της πλατφόρμας ότι αυτό το feature θα κυκλοφορήσει και σε άλλες χώρες, φαίνεται ότι έχει ήδη ενθουσιάσει τους χρήστες. 

Μέσω του Reels, οι χρήστες θα μπορούν να δημιουργήσουν σύντομα βίντεο 15 δευτερολέπτων, να προσαρμόσουν την ταχύτητά τους, να προσθέσουν μουσική ή και να «δανειστούν« από άλλα βίντεο. Όλες αυτές οι δυνατότητες, ασφαλώς, μοιάζουν αρκετά με το feature «Duet» που υπάρχει στο Tik Tok. Στη συνέχεια, θα μπορούν να μοιραστούν αυτά τα βίντεο σε ένα καινούργιο section που θα υπάρχει στο Instagram, το οποίο θα λέγεται Top Reels.

Μέσω αυτής της προσπάθειας, το Instagram στοχεύει στο να αυξήσει τον αριθμό των χρηστών του και να «κλέψει» μερικούς από τους λάτρεις του Tik Tok. Στο παρελθόν, το Facebook είχε επιχειρήσει επίσης να μιμηθεί την επιτυχία του Tik Tok με τη δημιουργία ενός νέου app, του Lasso, ωστόσο η προσπάθεια αυτή δεν ευδοκίμησε, καθώς είναι αρκετά δύσκολο για μια τέτοιου είδους εφαρμογή να χτίσει ένα μεγάλο κοινό από την αρχή. 

Βέβαια, όπως επισημαίνει ο Robby Stein, υπεύθυνος του Instagram στον τομέα του Product Management, «τα δύο προϊόντα δεν είναι εντελώς ίδια και στην τελική, η δημιουργία βίντεο περιεχομένου με την προσθήκη μουσικής είναι μια παγκόσμια ιδέα και ο καθένας ενδιαφέρεται γι'αυτήν. Εμείς έχουμε θέσει στο επίκεντρο πώς να κάνουμε αυτήν την υπηρεσία μοναδική για εμάς». 

 

Με πληροφορίες από The Verge 

 

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM