Το Facebook και η Google ξέρουν ποιες ταινίες πορνό παρακολουθείτε

Το Facebook και η Google ξέρουν ποιες ταινίες πορνό παρακολουθείτε Facebook Twitter
1

Νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε με βάση τα δεδομένα χρηστών από 22.484 πορνογραφικά sites αποκαλύπτει ότι τα δεδομένα αυτά αξιοποιούνται από τεχνολογικούς κολοσσούς, όπως η Google, το Facebook και η Oracle.

Μάλιστα, ακόμη κι αν έχει κανείς μπει στα συγκεκριμένα sites μέσα από την ανώνυμη περιήγηση, δεν «σώζεται» από τα αδιάκριτα μάτια. Συγκεκριμένα, τα δεδομένα στέλνονται στην Google, που ελέγχει το 74% αυτών των ιστοσελίδων, στην Oracle (που ελέγχει το 24%) και στο Facebook (10%). 

Επιπλέον, ο κίνδυνος αυτός αυξάνεται εκθετικά για τους χρήστες αν ληφθούν υπόψη δύο ακόμη «αδυναμίες»: Η πρώτη αφορά το γεγονός ότι μόνο το 17% αυτών των ιστοσελίδων προστατεύεται από κρυπτογράφηση, εκθέτοντας έτσι με μεγάλη ευκολία τα δεδομένα των χρηστών σε ενδεχόμενους εγκληματίες του κυβερνοχώρου. Η δεύτερη αφορά ότι το 44,97% των domains που ελέχθησαν αναφέρονται σε μια συγκεκριμένη σεξουαλική ταυτότητα ή γενικότερα σε συγκεκριμένα ερωτικά ενδιαφέροντα. 

Οι λόγοι που τα προσωπικά δεδομένα πλοήγησης των χρηστών στο Διαδίκτυο έχουν τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για αυτές τις εταιρείες είναι ευνόητοι: συλλέγοντας αυτά τα δεδομένα, μπορούν να μας «τοποθετήσουν» σε συγκεκριμένες κατηγορίες πελατών και στη συνέχεια να μας προβάλλουν όλο και πιο εξατομικευμένες διαφημίσεις. 

«Η κατανάλωση πορνογραφικού υλικού αποτελεί έναν ιδιαίτερο τύπο αξιοποίησης δεδομένων, τα οποία οι χρήστες ασφαλώς και θα ήθελαν να κρατήσουν ιδιωτικά», αναφέρουν οι μελετητές, «πόσο μάλλον για εταιρείες στις οποίες η αποκάλυψη τέτοιων δεδομένων θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για την αυτονομία και την ασφάλεια των εργαζομένων». 

Πηγή: La Repubblica 

 

Τech & Science
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Τech & Science / Πώς να εντοπίζετε τις ψευδείς πληροφορίες που έχουν δημιουργηθεί από την τεχνητή νοημοσύνη

Από εμφανή στοιχεία σε εικόνες μέχρι ειδικά εργαλεία, υπάρχουν ορισμένοι εύκολοι τρόποι να μην πέφτετε στην παγίδα της παραπληροφόρησης από την τεχνητή νοημοσύνη
THE LIFO TEAM
NASA ARTEMIS II

Τech & Science / Artemis II: Η NASA δημοσίευσε τις πρώτες φωτογραφίες της Γης από το διαστημόπλοιο Orion

«Όσο μακριά κι αν φτάσουμε, παραμένουμε ένας κόσμος, που παρακολουθεί, ελπίζει και στοχεύει ψηλότερα» ανέφερε χαρακτηριστικά το Κέντρο Ελέγχου της NASA για να περιγράψει μία από τις δύο εικόνες
THE LIFO TEAM
ΠΑΣΧΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΥΓΑ

Τech & Science / Πάσχα 2026: Συμβουλές για να είστε σίγουροι ότι είναι ασφαλές να καταναλώσετε τα βαμμένα αυγά

Τα αυγά μπορούν να βαφτούν και να καταναλωθούν με ασφάλεια κατά τη διάρκεια του Πάσχα, ακολουθώντας μερικούς απλούς κανόνες υγιεινής τροφίμων κατά το μαγείρεμα, την ψύξη και τον χειρισμό τους
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Ε, και;Συμφωνώ πως είναι κάτι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και ΠΡΕΠΕΙ να πληρώσουν ΥΠΕΡΟΓΚΑ πρόστιμα ΟΛΟΙ οι εμπλεκόμενοι. Και μάλιστα τα πρόστιμα θα πρέπει να πιστωθούν στα άτομα των οποίων τα στοιχεία έφτασαν εκεί όπου δεν έπρεπε -χαράς ευαγγέλια σε δισεκατομμύρια!!!Ας φαλίριζαν Google, Facebook και Oracle. (χλωμό, αλλά το κενό θα καλύπτονταν σε χρόνο dt οπότε δεν είναι για να χολοσκάς)Αλλά ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή είναι τεράστιος ο αριθμός, ΟΥΔΕΙΣ νιώθει ενοχές ή άβολα. Ιδιαίτερα αν δεν σκοπεύει να ακολουθήσει ...πολική καριέρα επιπέδου Αμερικάνου Προέδρου.Από τη στιγμή που όλοι έχουν συνειδητοποιήσει πως τα περί προσωπικών δεδομένων είναι μπαρούφες –ΔΕΝ θα έπρεπε να είναι, αλλά η πραγματικότητα είναι αμείλικτη-, ο απλός κοσμάκης δεν έχει κανένα πρόβλημα.Κοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι, ψυχίατροι, ..επιδημιολόγοι, διαφημιστές, μυστικές υπηρεσίες είναι πανευτυχείς με το υλικό προς μελέτη και τις άπειρες δυνατότητες χειραγώγησης τού έτσι κι αλλιώς πανεύκολα χειραγωγήσιμου πληθυσμού, οπότε δεν νομίζω πως σοκάρεται κάποιος.Πιστεύω πως στο πολύ κοντινό μέλλον, όποιος στοχεύει σε δημόσιο αξίωμα και οι αντίπαλοί του κάνουν το λάθος να χρησιμοποιήσουν παράνομα αποκτημένες τέτοιες πληροφορίες για το άτομό του, θα τους κατατροπώσει παρουσιάζοντας εαυτόν σαν φυσιολογικό άτομο που δεν έχει ενοχές για τα γούστα του.Υλοποίηση / έλευση του Μεγάλου Αδερφού από το 1984 του George Orwell; Ασφαλώς!!Επικίνδυνη decadence; Ίσως.Νέα ήθη και κοινωνικές ισορροπίες; Πιθανότατα.Κατάρρευση της κοινωνικής υποκρισίας; Οπωσδήποτε!!