Το 2017, από τους σχεδόν 18 εκατομμύρια επιστήμονες και μηχανικούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το 59% ήταν άντρες και το 41% γυναίκες, με την Βουλγαρία και τη Λετονία να εμφανίζουν την μεγαλύτερη συμμετοχή γυναικών σε επιστήμη και τεχνολογία.

 

Η Βουλγαρία μαζί με τη Λετονία έχει το δεύτερο μεγαλύτερο μερίδιο συμμετοχής των γυναικών στους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) για την απασχόληση με βάση το φύλο.

 

 

 

Η Λιθουανία πρωταγωνιστεί, με βάση τα στατιστικά στοιχεία, στη συμμετοχή των γυναικών στην επιστήμη και την τεχνολογία με ποσοστό 57%, ακολουθούμενη από τη Βουλγαρία και τη Λετονία (53%), την Πορτογαλία (51%) και τη Δανία (λίγο πάνω από το 50%).

 

Η Κύπρος βρίσκεται στην 11η θέση σε σύνολο 28 χωρών και η Ελλάδα στην 19η θέση με ποσοστό 38%.

 

Λιγότερο από το 1/3 των επιστημόνων και μηχανικών ήταν γυναίκες στο Λουξεμβούργο και την Ουγγαρία (25% σε κάθε μία χώρα), τη Φινλανδία (29%) και τη Γερμανία (33%).

 

Οι άνδρες υπερεκπροσωπούνταν ιδιαίτερα στην παραγωγή υψηλής και μεσαίας τεχνολογίας (το 83% των επιστημόνων, συμπεριλαμβανομένων των μηχανικών, σε αυτή την παραγωγή ήταν άνδρες), ενώ ο δείκτης των φύλων στον τομέα των υπηρεσιών ήταν πιο ισορροπημένος (55% άνδρες και 45% γυναίκες).

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr