ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Νέα μελέτη αποκαλύπτει το ιδανικό διάστημα αναμονής μεταξύ τοκετού και επόμενης εγκυμοσύνης

Νέα μελέτη αποκαλύπτει το ιδανικό διάστημα αναμονής μεταξύ τοκετού και επόμενης εγκυμοσύνης Facebook Twitter
0

Οι γυναίκες θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον ένα χρόνο μεταξύ τοκετού και μιας εγκυμοσύνης για να μειώσουν τους κινδύνους για τη μητέρα και το μωρό, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Ωστόσο οι ερευνητές λένε ότι δεν χρειάζεται να περιμένουν 18 μήνες που συνιστώνται στις τρέχουσες κατευθυντήριες γραμμές της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας.

Τα μικρά κενά μεταξύ τοκετού και επόμενης εγκυμοσύνης, ελλοχεύουν κινδύνους για πρόωρες γεννήσεις και βρεφική και μητρική θνησιμότητα.

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι τα ευρήματα θα είναι καθησυχαστικά για τις γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας.

Η συγγραφέας της μελέτης Δρ. Wendy Norman δήλωσε ότι ήταν τα ευρήματα ήταν ενθαρρυντικά για γυναίκες άνω των 35 ετών που σχεδίαζαν τις οικογένειές τους.

«Οι μεγαλύτερες μητέρες έχουν για πρώτη φορά εξαιρετικές αποδείξεις για να ρυθμίσουν την απόσταση γέννησης των παιδιών τους», ανέφερε.

«Η επίτευξη αυτού του βέλτιστου χρονικού διαστήματος ενός έτους θα πρέπει να είναι εφικτή σε πολλές γυναίκες και αξίζει τον κόπο να μειωθούν οι κίνδυνοι των επιπλοκών», αναφέρει,

Η μελέτη διαπίστωσε ότι 12 έως 18 μήνες ήταν η ιδανική χρονική περίοδος μεταξύ γέννησης και εγκυμοσύνης.

Οι τρέχουσες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας συνιστούν ένα ιδανικό διάστημα 24 μηνών και όχι λιγότερο από 18 μήνες.

Οι ερευνητές βρήκαν επίσης πως μια εγκυμοσύνη σε λιγότερο από 12 μήνες από τον τοκετό, σχετίζεται με κινδύνους για γυναίκες όλων των ηλικιών.

Επίσης αναφέρει πως υπήρχαν κίνδυνοι για τη μητέρα μόνο για τις γυναίκες ηλικίας άνω των 35 ετών, ενώ οι κίνδυνοι για το βρέφος εντοπίστηκαν για όλες τις γυναίκες, αλλά ήταν μεγαλύτεροι για τα άτομα ηλικίας 20 έως 34 ετών.


Οι γυναίκες άνω των 35 ετών που συνέλαβαν έξι μήνες μετά από μια προηγούμενη γέννα εμφάνισαν κίνδυνο μητρικής θνησιμότητας ή προβλήματος 1,2% (12 περιπτώσεις ανά 1.000 εγκυμοσύνες).


Η αναμονή 18 μηνών μεταξύ εγκυμοσύνης μείωσε τον κίνδυνο στο 0,5% (πέντε περιπτώσεις ανά 1.000).


Οι νεότερες γυναίκες που έμειναν έγκυες έξι μήνες μετά από μια προηγούμενη γέννα είχαν 8,5% κίνδυνο πρόωρου τοκετού. Αυτό το ποσοστό έπεσε στο 3,7% εάν περίμεναν 18 μήνες μεταξύ εγκυμοσύνης


Με πληροφορίες από BBC

Τech & Science
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM