Η Alyssa Carson είναι ένα 17χρονο κορίτσι από Μπατόν Ρουζ της Λουζιάνα, την οποία η NASA εκπαιδεύει να γίνει αστροναύτης. 

 

Το όνειρό της είναι να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα πάει στον Άρη και στόχος της να το καταφέρει συμμετέχοντας στην πρώτη ανθρώπινη αποστολή στον πλανήτη, που θα γίνει το 2033. Η αποστολή είναι μέρος της προσπάθειας να δημιουργηθεί μια αποικία στον Άρη, που θα μπορούσε να σώσεις το ανθρώπινο είδος. 

 

Ονειρεύτηκε για πρώτη φορά να πάει στον Άρη όταν ήταν μόλις τριών ετών, έχοντας δει το τηλεοπτικό σόου «The Backyardigans». Το 2008, ο Bert Carson, ο πατέρας της, την έστειλε στην αμερικανική κατασκήνωση διαστήματος και πολύ γρήγορα έγινε η πρώτη που επισκέφθηκε και τα τρία NASA Space Camps. 

 

 

 

 

 

 

Η 17χρονη είναι η πρώτη που ολοκλήρωσε το NASA Passport Program, έχοντας επισκεφθεί και τα 14 Κέντρα Επισκεπτών της NASA, αλλά και το νεαρότερο σε ηλικία άτομο που έγινε αποδεκτό και αποφοίτησε από την Advanced Possum Academy, αποκτώντας κι επισήμως την πιστοποίηση να πάει στο διάστημα και να γίνει εκπαιδευόμενη αστροναύτης. 

 

 

 

 

 

 

 

Εκτός από την εκπαίδευσή της στη NASA, η Alyssa μελετά επίσης όλα τα σχολικά της μαθήματα σε τέσσερις γλώσσες Αγγλικά, Κινεζικά, Γαλλικά και Ισπανικά. 

 

 

 

 

 

«Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι ο χρόνος και να ετοιμαστούν όλα σε τόσο νεαρή ηλικία ενώ παράλληλα φοιτά στο σχολείο. Η συνέχιση της εκπαίδευσης σε τόσο νεαρή ηλικία θα μου επιφέρει σίγουρα περισσότερες δυσκολίες αλλά μέχρι στιγμής τα έχω καταφέρει μια χαρά», δήλωσε η Alyssa. 

 

 

 

Εκτός από τις σπουδές και την εκπαίδευση, η ίδια δίνει και δημόσιες διαλέξεις για να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κόσμου για το διάστημα, αλλά και να τους ενθαρρύνει να κυνηγούν τα όνειρά τους. «Πάντα να ακολουθείς το όνειρό σου και να μην αφήνεις κανέναν να σου στο στερήσει», λέει η Alyssa.