Τρισδιάστατες εκτυπώσεις με πρώτη ύλη το γυαλί

Τρισδιάστατες εκτυπώσεις με πρώτη ύλη το γυαλί Facebook Twitter
0

Αδιαμφισβήτητα ένας από τους πιο ενδιαφέροντες και πολλά υποσχόμενους τομείς της σύγχρονης τεχνολογίας είναι η τρισδιάστατη εκτύπωση που αναμένεται να φέρει επανάσταση σε πολλές εκφάνσεις της κατασκευής αντικειμένων ακόμα και ολόκληρων κτηρίων.

Το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, του Τεχνολογικού Ιδρύματος της Μασαχουσέτης, ΜΙΤ, παρουσίασε μόλις μια νέα μέθοδο εκτύπωσης που αντί για τα γνωστά μέχρι σήμερα κράματα πλαστικού, χρησιμοποιεί ως πρώτη ύλη εκτύπωσης το γυαλί και δημιουργεί πολύπλοκα αντικείμενα που, μέχρι σήμερα, ήταν αδύνατο να φτιαχτούν από αυτό το υλικό.

Τρισδιάστατες εκτυπώσεις με πρώτη ύλη το γυαλί Facebook Twitter

Η νέα μέθοδος, ονόματι G3DP, που εκτυπώνει τρισδιάστατα πολύπλοκης δομής αντικείμενα από γυαλί, λειτουργεί σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 1000 βαθμούς κελσίου εντός της κεφαλής του 3D εκτυπωτή, προκειμένου να κάνει το γυαλί εύπλαστο και εύκολο στο σχηματισμό αντικειμένων.

Οι ειδικοί του τμήματος μηχανολογίας του MIT, ευελπιστούν ότι η νέα μέθοδος, που παρουσιάζεται λεπτομερώς στο παρακάτω βίντεο, θα βοηθήσει στη δημιουργία πιο αποδοτικών οπτικών ινών, αλλά θα βρεί εφαρμογές και στην αρχιτεκτονική.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ