Η Google αποχωρεί από την κινεζική αγορά στις 10 Απριλίου αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στην λογοκρισία στο διαδίκτυο από την κυβέρνηση της χώρας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον κινέζικο τύπο η Google έστειλε επιστολές στους συνεργάτες της με τις οποίες τους γνωστοποιεί ότι το Google.cn θα κλείσει στα τέλη Μαρτίου. Το κλείσιμο του Google.cn είχε περάσει σαν είδηση και στους οι Financial Times της περασμένης εβδομάδας.

H διαμάχη της Google με την κινεζική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει από τον Ιανουάριο όταν η εταιρεία ανακοίνωσε ότι είχε αντιληφθεί εκτεταμένες κυβερνοεπιθέσεις εναντίον της. Οι επιθέσεις προέρχονταν από τα χωρικά ύδατα της Κίνας και είχαν στόχο την υποκλοπή πληροφοριών για Κινέζους αντιφρονούντες. Αντιδρώντας στις επιθέσεις, η Google ανακοίνωσε ότι σκοπεύει σταματήσει να λογοκρίνει τα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης στο Google.cn, αγνοώντας τις απαιτήσεις της κινεζικής νομοθεσίας.

Το θέμα της διαδικτυακής λογοκρισίας και των κυβερνοεπιθέσεων έχει προκαλέσει σοβαρή ένταση στις διπλωματικές σχέσεις Πεκίνου-Ουάσινγκτον. Παρ’ όλα αυτά, η κινεζική κυβέρνηση επιμένει ότι οι ξένες εταιρείες πρέπει να σέβονται τις νομοθεσίες των χωρών στις οποίες δραστηριοποιούνται.

ΜΚ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr