Τα ανθρωποειδή ρομπότ της Boston Dynamics κάνουν παρκούρ «καλύτερα από τους περισσότερους ανθρώπους»

Τα ανθρωποειδή ρομπότ της Boston Dynamics κάνουν παρκούρ «καλύτερα από τους περισσότερους ανθρώπους» Facebook Twitter
0

Τα εξελιγμένα ρομπότ της Boston Dynamics, κάνουν επίδειξη των δυνατοτήτων τους στο παρκούρ, αφήνοντας πίσω τους πολλούς ανταγωνιστές του ανθρώπινου είδους. 

Η εταιρεία που ανήκει στην Hyundai έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο βίντεο με ανθρωποειδή ρομπόρ που ολοκληρώνουν αγόγγυστα μία ρουτίνα παρκούρ μετ' εμποδίων. 

Τα ανθρωποειδή ρομπότ της Boston Dynamics κάνουν παρκούρ «καλύτερα από τους περισσότερους ανθρώπους» Facebook Twitter

Στο υλικό που ακολουθεί, δύο ρομπότ τύπου Atlas πηδούν από στα έπιπλα και τα αντικείμενα του εργαστηρίου και εκτελούν κυβιστήσεις και backflip χωρίς «σταγόνα ιδρώτα», κυριολεκτικά και μεταφορικά. 

Σύμφωνα με την εταιρεία, χρειάστηκαν μήνες για αυτό το άψογο αποτέλεσμα, και η ρουτίνα λειτούργησε ως τεστ ισορροπίας και ευκαμψίας των ρομπότ, καθώς καλούνται να πάρουν γρήγορα αποφάσεις για την ισορροπία και την θέση τους.

Με αυτόν τον τρόπο, η Boston Dynamics εκπαιδεύει παράλληλα τα εντυπωσιακά ρομπότ της να χρησιμοποιούν τους οπτικούς αισθητήρες τους και να προσαρμόζουν τις κινήσεις τους άμεσα - σήμερα στην πίστα και «αύριο» στον πραγματικό κόσμο εκεί έξω.  

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κινέζοι φοιτητές επινόησαν «αόρατο μανδύα» που αποφεύγει τις κάμερες ασφαλείας και κοστίζει μόνο 70 δολάρια

Τech & Science / Κινέζοι φοιτητές έφτιαξαν «μανδύα» που τους κάνει «αόρατους» στις κάμερες ασφαλείας και κοστίζει 70 δολάρια

Ο εξοπλισμός του μανδύα επιτρέπει στον χρήστη να φαίνεται αλλά να μην ανιχνεύεται ως άνθρωπος - με επιπτώσεις στην τεχνολογία κατά των drones και στο πεδίο της μάχης
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ