Τα ανθρωποειδή ρομπότ της Boston Dynamics κάνουν παρκούρ «καλύτερα από τους περισσότερους ανθρώπους»

Τα ανθρωποειδή ρομπότ της Boston Dynamics κάνουν παρκούρ «καλύτερα από τους περισσότερους ανθρώπους» Facebook Twitter
0

Τα εξελιγμένα ρομπότ της Boston Dynamics, κάνουν επίδειξη των δυνατοτήτων τους στο παρκούρ, αφήνοντας πίσω τους πολλούς ανταγωνιστές του ανθρώπινου είδους. 

Η εταιρεία που ανήκει στην Hyundai έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο βίντεο με ανθρωποειδή ρομπόρ που ολοκληρώνουν αγόγγυστα μία ρουτίνα παρκούρ μετ' εμποδίων. 

Τα ανθρωποειδή ρομπότ της Boston Dynamics κάνουν παρκούρ «καλύτερα από τους περισσότερους ανθρώπους» Facebook Twitter

Στο υλικό που ακολουθεί, δύο ρομπότ τύπου Atlas πηδούν από στα έπιπλα και τα αντικείμενα του εργαστηρίου και εκτελούν κυβιστήσεις και backflip χωρίς «σταγόνα ιδρώτα», κυριολεκτικά και μεταφορικά. 

Σύμφωνα με την εταιρεία, χρειάστηκαν μήνες για αυτό το άψογο αποτέλεσμα, και η ρουτίνα λειτούργησε ως τεστ ισορροπίας και ευκαμψίας των ρομπότ, καθώς καλούνται να πάρουν γρήγορα αποφάσεις για την ισορροπία και την θέση τους.

Με αυτόν τον τρόπο, η Boston Dynamics εκπαιδεύει παράλληλα τα εντυπωσιακά ρομπότ της να χρησιμοποιούν τους οπτικούς αισθητήρες τους και να προσαρμόζουν τις κινήσεις τους άμεσα - σήμερα στην πίστα και «αύριο» στον πραγματικό κόσμο εκεί έξω.  

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM