Σε λίγο, κάθε meme που αναρτάται ενδέχεται να μας κοστίζει 27 χιλιάδες ευρώ έκαστον

Σε λίγο, κάθε meme που αναρτάται ενδέχεται να μας κοστίζει 27 χιλιάδες ευρώ έκαστον Facebook Twitter
0

Σύντομα, τα memes που μοιραζόμαστε online ενδέχεται να κοστίζουν μια ολόκληρη περιουσία.

Συγκεκριμένα, η Αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων έδωσε το πράσινο φως για ένα νέο νομοσχέδιο, γνωστό και ως «CASE» (Copyright Alternative in Small-Claims Enforcement), το οποίο θα επιτρέπει στους δημιουργούς περιεχομένου να καταθέτουν αγωγές για θέματα πνευματικών δικαιωμάτων. Μάλιστα, οι αποζημιώσεις που θα λαμβάνουν οι δημιουργοί μπορεί να ξεπεράσουν ακόμη και τις 27.000 ευρώ (ή αλλιώς τις 30.000 δολάρια). 

Στο παρελθόν, αρκετοί ήταν οι δημιουργοί που είχαν μπει στη διαδικασία να κινηθούν νομικά διεκδικώντας τα πνευματικά τους δικαιώματα, όμως εν τέλει φαίνεται πως βγήκαν οικονομικά ζημιωμένοι. Ωστόσο, αυτό το νέο νομοσχέδιο επί της ουσίας διευκολύνει τους creators, καθώς η διαδικασία της αγωγής δεν θα είναι πλέον τόσο ακριβή. 

Η απόφαση αυτή, αν και έχει δυσαρεστήσει τους δημιουργούς των memes, ουσιαστικά δικαιώνει τη δουλειά των σχεδιαστών και των καλλιτεχνών που μέχρι πρότινος έβλεπαν το έργο τους να χρησιμοποιείται και να τροποποιείται εν αγνοία τους. Ειδικότερα, σύμφωνα με το Gizmodo, πολλοί χρήστες του Διαδικτύου έχουν την τάση να μετατρέπουν πρωτογενές φωτογραφικό υλικό σε memes και στη συνέχεια τις μοιράζονται online χωρίς να έχουν ενημερωθεί για το νέο νομοσχέδιο. 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο προς το παρόν δεν έχει εφαρμοστεί, διότι εκκρεμεί η απόφαση της Γερουσίας μέχρι τελικά να υλοποιηθεί και πρακτικά η παραπάνω απόφαση. 

Με πληροφορίες από το Design Taxi

 

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εφευρέτριες δημιούργησαν "έξυπνο αναπηρικό αμαξίδιο" που συνδέεται με τον εγκέφαλο

Τech & Science / Εφευρέτριες στην Τυνησία δημιούργησαν «έξυπνο αναπηρικό αμαξίδιο» που συνδέεται με τον εγκέφαλο

Το αμαξίδιο είναι ιδιαίτερα εύχρηστο αφού τα άτομα που το χρησιμοποιούν μπορούν να το κινήσουν με τη χρήση οθόνης αφής, φωνητικής εντολής και εκφράσεων προσώπου.
NEWSROOM
Ανατροπή: Κι όμως δεν φοράμε λευκά, όταν θέλουμε να παραμείνουμε δροσεροί στον καύσωνα

Τech & Science / Ανατροπή: Κι όμως δεν φοράμε λευκά, όταν θέλουμε να παραμείνουμε δροσεροί στον καύσωνα

Η επιστήμη απαντά στο τι κάναμε λάθος -τόσα χρόνια- αναφορικά με το χρώμα, το ύφασμα ακόμα και την εφαρμογή των ρούχων μας το καλοκαίρι και στην προσπάθειά μας να παραμείνουμε δροσεροί
NEWSROOM
Το Αριστείο Μποδοσάκη σε δύο σημαντικούς ερευνητές με διεθνή απήχηση

Τech & Science / Το Αριστείο Μποδοσάκη σε δύο σημαντικούς ερευνητές με διεθνή απήχηση

Η Ελληνίδα ερευνήτρια του διαστήματος, Καθηγήτρια Αστροφυσικής με μακρά πορεία στη NASA Χρύσα Κουβελιώτου και ο κορυφαίος ερευνητής της σύγχρονης βιοϊατρικής έρευνας που καθοδηγεί την ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά ερευνητικά δρώμενα, Καθηγητής Νεκτάριος Ταβερναράκης βραβεύονται για την καθοριστική τους συμβολή στην εξέλιξη της επιστήμης
NEWSROOM
Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Tech & Science / Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Ο Πίτερ Διαμαντής, ο ελληνικής καταγωγής μεγαλοεπιχειρηματίας στους τομείς της τεχνολογίας και της υγείας, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των δισεκατομμυριούχων που αγωνίζονται να κερδίσουν τη μακροζωία, αν όχι την αιώνια ζωή.
NEWSROOM