Το πρώτο σχόλιο του Ζάκερμπεργκ για την εκλογή Τραμπ και η φωτογραφία με την κόρη του

Το πρώτο σχόλιο του Ζάκερμπεργκ για την εκλογή Τραμπ και η φωτογραφία με την κόρη του Facebook Twitter
1

Την Τετάρτη το βράδυ, ο CEO του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ έκανε την πρώτη του δήλωση για το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών, ανεβάζοντας μία φωτογραφία με την κόρη του και υιοθετώντας έναν μάλλον αισιόδοξο τόνο.

Τις τελευταίες ώρες, μετά τη νίκη του Τραμπ επί της Κλίντον, πολλοί αναλυτές, αλλά και απλοί χρήστες του διαδικτύου κατηγόρησαν το Facebook για τη συνεισφορά του στη διάδοση ψεύτικων ιστοριών και ειδήσεων που ενδέχεται να επηρέασαν το αποτέλεσμα των εκλογών, αλλά ο ιδρυτής του πιο δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου στον κόσμο κάλεσε τους Αμερικανούς (αλλά και όλους τους χρήστες) να δουν την Ιστορία υπό ένα πιο ευρύτερο πρίσμα.

«Χθες τη νύχτα ήταν οι πρώτες εκλογές της Max. Έχει πολλές ακόμη νύχτες εκλογών μπροστά της.

Κρατώντας τη Max, σκεφτόμουν το έργο που έχουμε μπροστά μας για να φτιάξουμε τον κόσμο που επιθυμούμε για τα παιδιά μας. Αυτό το έργο είναι πολύ μεγαλύτερο από οποιαδήποτε προεδρία και η πρόοδος δεν κινείται σε ευθεία γραμμή.

Οι πιο σημαντικές ευκαιρίες της γενιάς της Max - όπως η εξάλειψη όλων των ασθενειών, η βελτίωση της εκπαίδευσης, η διασύνδεση των ανθρώπων μεταξύ τους και η προώθηση ίσων ευκαιριών για όλους - θα χρειαστεί μακροπρόθεσμη στόχευση και ανακάλυψη νέων τρόπων συνεργασίας, σε μερικές περιπτώσεις ακόμη και δεκαετίες.

Είμαστε ευλογημένοι για την ευκαιρία να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο και έχουμε ευθύνη να το πραγματοποιήσουμε. Ας εργαστούμε ακόμη πιο σκληρά», έγραψε στην ανάρτησή του ο Ζάκερμπεργκ.

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Check4facts: Μια νέα πλατφόρμα fact checking από ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους

Media / Check4facts: Μια νέα πλατφόρμα fact checking από ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους

Σε μια εποχή που τα fake news εμφανίζονται ολοένα και συχνότερα στη δημόσια σφαίρα, μια νέα πλατφόρμα fact checking, η Check4Facts/Science, που λειτουργεί με τη στήριξη επτά επιστημονικών φορέων, βάζει στο μικροσκόπιο της έρευνας ειδήσεις και δηλώσεις πολιτικών προσώπων, προκειμένου να αποφανθεί για τον βαθμό ακρίβειας ή ανακρίβειας που εμπεριέχουν.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Ο γυναικείος εγκέφαλος αλλάζει κατά την διάρκεια του έμμηνου κύκλου

Τech & Science / Ο γυναικείος εγκέφαλος αλλάζει κατά την διάρκεια του έμμηνου κύκλου

Τα μεταβαλλόμενα επίπεδα το ορμονών επηρεάζουν τον όγκο και το μέγεθος διάφορων περιοχών του γυναικείου εγκεφάλου. Μπορούν, όμως, αυτές οι αλλαγές να επηρεάσουν τις σκέψεις και τις πράξεις;
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Kλασσικός καπιτάλας "διπλωμάτης"! Εδω εχει παρει φωτια ο κωλος μας (οχι μονο των Αμερικανών) κ αυτος το παιζει Πολυάννα στο δασος στελνωντας "ενωτικά" μηνυματα απο το παλάτι του!