Το ποντίκι που σας δείχνει να εργάζεστε ενώ δεν εργάζεστε

Το ποντίκι που σας δείχνει να εργάζεστε ενώ δεν εργάζεστε Facebook Twitter
Φωτ: CNBC
0

Νέες συνθήκες στον εργασιακό τομέα δημιούργησε η τηλεργασία, με πολλούς εργαζομένους και εργοδότες να καλούνται να αντιμετωπίσουν μια νέα πραγματικότητα.

Σύμφωνα με το CNBC, οι εργοδότες παρακολουθούν την παραγωγικότητα των εργαζομένων περισσότερο από ποτέ. Έρευνα των NYTimes, διαπίστωσε ότι το 80% από τους 10 μεγαλύτερους εργοδότες στις ΗΠΑ χρησιμοποιεί δείκτες που παρακολουθούν την παραγωγικότητα του κάθε εργαζόμενου.

Κάποιοι χρησιμοποιούν εφαρμογές, παρακολουθώντας τις κινήσεις του ποντικιού ή το πληκτρολόγιο.

Αυτό έκανε τους εργαζομένους να στραφούν σε έξυπνα gadgets τα οποία «κοροϊδεύουν» το σύστημα παρακολούθησης. 

Ένα τέτοιο εργαλείο είναι το «mouse mover» ή «mouse jiggler», που κοστίζει 30 δολάρια στο Amazon. Το gadget κινεί το ποντίκι του υπολογιστή και κρατά την οθόνη ενεργοποιημένη.

Το ποντίκι που σας δείχνει να εργάζεστε ενώ δεν εργάζεστε Facebook Twitter
Φωτ: CNBC

Η τοποθέτησή του, σύμφωνα με το CNBC, είναι πολύ απλή και χρειάζεται μόλις ένα λεπτό, καθώς μπαίνει στην πρίζα ή στη θύρα USB του υπολογιστή.

Βέβαια, η συντάκτρια του CNBC, Σοφία Πιτ, συστήνει στους αναγνώστες να αποφύγουν τη σύνδεση με εταιρικό υπολογιστή, καθώς ενδέχεται να γίνει αντιληπτό από το λογισμικό που τους «παρακολουθεί».

Όταν ο χρήστης πατήσει το πορτοκαλί κουμπί, θα δει τον κέρσορα στην οθόνη να κινείται πολύ αργά.

Το ποντίκι που σας δείχνει να εργάζεστε ενώ δεν εργάζεστε Facebook Twitter
Φωτ: CNBC

«Δεν θα σας κάνει πιο παραγωγικούς, φυσικά, αλλά ίσως να ξεγελάσει το λογισμικό παρακολούθησης ώστε να νομίζει ότι εργάζεστε, εάν η εφαρμογή αυτή ελέγχει εάν ο υπολογιστής σας είναι ενεργός», αναφέρει χαρακτηριστικά η Πιτ.

Η παρακολούθηση των εργαζομένων τους οδηγεί σε πιθανή παραβίαση των κανόνων, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Harvard Business Review.

Η συντάκτρια του CNBC υπογραμμίζει ότι η διαφάνεια είναι το κλειδί για τη διατήρηση του ηθικού των εργαζομένων.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναρρώνοντας με videogames 

Τεχνητή Νοημοσύνη / Αναρρώνοντας με videogames 

H αρχιτέκτονας Χριστίνα Χρυσανθακοπούλου και η μηχανικός ήχου Ρένια Παπαθανασίου μιλούν στον Πάνο Σάκκα για την ψηφιακή μεταμόρφωση που βιώνουμε σήμερα στο πλαίσιο της σειράς Τεχνητή Νοημοσύνη που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.
ΠΑΝΟΣ ΣΑΚΚΑΣ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ