«Όλα χακάρονται»- Παραβίασαν τους λογαριασμούς της Μπαρτσελόνα και των Ολυμπιακών αγώνων στο Twitter

«Όλα χακάρονται»- Παραβίασαν τους λογαριασμούς της Μπαρτσελόνα και των Ολυμπιακών αγώνων στο Twitter Facebook Twitter
Θύμα χάκερ οι λογαριασμοί της Μπαρτσελόνα και των Ολυμπιακών αγώνων στο Twiitter (Πηγή φωτό EPA)
0

Οι επίσημοι λογαριασμοί στο Twitter των Ολυμπιακών αγώνων, της ΔΟΕ και της Μπαρτσελόνα δέχθηκαν επίθεση από χάκερ το Σάββατο.

Η επίθεση έγινε από την ίδια ομάδα χάκερ, που αποκαλούνται OurMine, μέσω άλλης πλατφόρμας, ανέφερε εκπρόσωπος του Twitter που μίλησε στο Business Insider. «Μόλις αντιληφθήκαμε το θέμα κλειδώσαμε τους λογαριασμούς», ανέφερε ακόμη. Οι λογαριασμοί είχαν επανέλθει το πρωί της Κυριακής.

Η ίδια ομάδα θεωρείται ότι ήταν πίσω από την επίθεση χάκερ στον λογαριασμό του Facebook στο Twitter, όπως και ομάδων του αμερικανικού ποδοσφαίρου, το τελευταίο διάστημα.

«Γεια, είμαστε οι OurMine. Όλα χακάρονται», ανέφερε η ανάρτηση που έγινε στον λογαριασμό των Ολυμπιακών αγώνων, η οποία διαγράφηκε. Στην ανάρτηση υπήρχε ένα email και η διεύθυνση της ιστοσελίδας της ομάδας, που καλούσε τους χρήστες των social media να επικοινωνήσει μαζί της «για να βελτιώσετε την ασφάλεια των λογαριασμών σας».

Στην περίπτωση της Μπαρτσελόνα, η ανάρτηση που έγινε στον λογαριασμό του συλλόγου ήταν πιο δόλιο. Ανέφερε ότι ο Νεϊμάρ επιστρέφει στην ομάδα. Είναι η δεύτερη φορά που οι OurMine αναλαμβάνουν την ευθύνη για το χακάρισμα του λογαριασμού της Μπαρτσελόνα.

Εκπρόσωπος της ΔΟΕ επιβεβαίωσε ότι διερευνάται πιθανή παραβίαση κάποιων εκ των λογαριασμών που έχει η Επιτροπή στα social media. Η Μπαρτσελόνα επίσης, με ανάρτηση στο Twitter, επιβεβαίωσε ότι ο λογαριασμός της είχε παραβιαστεί από χάκερ.


«Χάκαραν τους λογαριασμούς της Μπαρτσελόνα στο Twitter, γιατί εμφανίστηκαν μηνύματα εκτός της ομάδας, για τα οποία έγινε αναφορά και διαγράφηκαν», ανέφερε η ισπανική ποδοσφαιρική ομάδα. «Η Μπαρτσελόνα θα κάνει έλεγχο κυβερνοασφάλειας και θα αναθεωρήσει τα πρωτόκολλα, προκειμένου να αποφευχθούν τέτοια συμβάντα», ανέφερε ακόμη η ανάρτηση.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Check4facts: Μια νέα πλατφόρμα fact checking από ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους

Media / Check4facts: Μια νέα πλατφόρμα fact checking από ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους

Σε μια εποχή που τα fake news εμφανίζονται ολοένα και συχνότερα στη δημόσια σφαίρα, μια νέα πλατφόρμα fact checking, η Check4Facts/Science, που λειτουργεί με τη στήριξη επτά επιστημονικών φορέων, βάζει στο μικροσκόπιο της έρευνας ειδήσεις και δηλώσεις πολιτικών προσώπων, προκειμένου να αποφανθεί για τον βαθμό ακρίβειας ή ανακρίβειας που εμπεριέχουν.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Ο γυναικείος εγκέφαλος αλλάζει κατά την διάρκεια του έμμηνου κύκλου

Τech & Science / Ο γυναικείος εγκέφαλος αλλάζει κατά την διάρκεια του έμμηνου κύκλου

Τα μεταβαλλόμενα επίπεδα το ορμονών επηρεάζουν τον όγκο και το μέγεθος διάφορων περιοχών του γυναικείου εγκεφάλου. Μπορούν, όμως, αυτές οι αλλαγές να επηρεάσουν τις σκέψεις και τις πράξεις;
NEWSROOM