Οι selfies φέτος έχουν σκοτώσει περισσότερους απ' ό,τι οι καρχαρίες

Οι selfies φέτος έχουν σκοτώσει περισσότερους απ' ό,τι οι καρχαρίες Facebook Twitter
4

Ένας 66χρονος Ιάπωνας πέθανε πριν από λίγες μέρες στην προσπάθειά του να βγάλει μια selfie μπροστά στο Ταζ Μαχάλ. Ο άντρας πέθανε από καρδιακή προσβολή την οποία υπέστη όταν έπεσε από σκάλες ενώ ακόμη ένας ταξιδιώτης του γκρουπ τραυματίστηκε καθώς έβγαζε φωτογραφία.

Αυτός ο θάνατος είναι ο 12ος που φέτος, πριν κλείσει η χρονιά, συνδέεται με selfie. Aντίθετα, και όπως σημειώνει το Mashable, oι θάνατοι που έχουν προέλθει από επιθέσεις καρχαριών το 2015 είναι 8.

Ακούγεται σαν ένα αστείο, αλλά δυστυχώς δεν είναι: Οι θάνατοι αυτοί είναι μια τραγική υπενθύμιση για τη συμπεριφορά των ταξιδιωτών που επικεντρώνονται στην οθόνη του τηλεφώνου τους αντί να ελέγχουν το περιβάλλον γύρω τους και να θέτουν προτεραιότητά την ασφάλειά τους.

Τέσσερις από τους θανάτους φέτος προκλήθηκαν από πτώση. Η επόμενη κύρια αιτία θανάτων που συνδέονται με selfies έχει να κάνει με φωτογραφήσεις σε τρένα και σιδηροδρομικές γραμμές.

Δεν είναι σαφές αν οι θάνατοι αυτοί είναι στατιστικά συνδεδεμένοι με την αλματώδη αύξηση της μόδας των selfies, αλλά το φαινόμενο είναι ανησυχητικό και τα πρωτοσέλιδα με δυστυχήματα αυξάνονται.

Εθνικά Πάρκα με άγρια ζώα έχουν κλείσει ή έχουν αλλάξει τους κανόνες τους επειδή οι επισκέπτες προσπαθούν να τραβήξουν selfies με αρκούδες και λιοντάρια. Δεκάδες είναι και τα περιστατικά με επικίνδυνες φωτογραφήσεις σε ταυροδρομίες στην Ισπανία όπου τελικά η μόδα απαγορεύτηκε. Σκέψεις για τέτοια μέτρα υπάρχουν και από τους διοργανωτές αθλητικών εκδηλώσεων σε ανοιχτούς χώρους όπως ο Ποδηλατικός Γύρος της Γαλλίας μια και σε αυτές τις περιπτώσεις διακινδυνεύει και η ακεραιότητα του αθλητή.

Ένα πρόσφατο παράδειγμα προειδοποίησης προς τους τουρίστες και του πολίτες για τους κινδύνους των selfies είναι αυτό που εξέδωσε το ρωσικό Υπουργείο εσωτερικών το οποίο προειδοποιεί πως οι selfies είναι παρακινδυνευμένες και καλύτερα να αποφεύγονται σε μέρη που θεωρούνται ριψοκίνδυνα. Την ίδια ώρα, γήπεδα, μουσεία και συναυλιακοί χώροι προχωρούν σε απαγόρευσης της έτερης λαίλαπας που έχει επιφέρει αυτή η μόδα, η οποία δεν είναι άλλη από τα selfiesticks.

Τech & Science
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
"Οι selfies φέτος έχουν σκοτώσει περισσότερους απ' ό,τι οι καρχαρίες"Και ας μην ξεχνάμε οτι έρευνες δείχνουν οτι φέτος οι καρχαρίες έχουν σκοτώσει περισσότερους ακόμα κι απο τα ραδιενεργά ζόμπι!"Ακούγεται σαν ένα αστείο, αλλά δυστυχώς δεν είναι"Όχι, είναι. 12 θάνατοι παγκοσμίως απο ατυχήματα μέσα σε ένα χρόνο είναι ένα πραγματικά αστείο ποσο, απ' οτι κι αν προκλήθηκαν. Οι εκδρομές με το αυτοκίνητο έχουν σκοτώσει περισσότερους φέτος απ' οτι οι μεταλλαγμένοι νίντζα.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ