Οι selfies φέτος έχουν σκοτώσει περισσότερους απ' ό,τι οι καρχαρίες

Οι selfies φέτος έχουν σκοτώσει περισσότερους απ' ό,τι οι καρχαρίες Facebook Twitter
4

Ένας 66χρονος Ιάπωνας πέθανε πριν από λίγες μέρες στην προσπάθειά του να βγάλει μια selfie μπροστά στο Ταζ Μαχάλ. Ο άντρας πέθανε από καρδιακή προσβολή την οποία υπέστη όταν έπεσε από σκάλες ενώ ακόμη ένας ταξιδιώτης του γκρουπ τραυματίστηκε καθώς έβγαζε φωτογραφία.

Αυτός ο θάνατος είναι ο 12ος που φέτος, πριν κλείσει η χρονιά, συνδέεται με selfie. Aντίθετα, και όπως σημειώνει το Mashable, oι θάνατοι που έχουν προέλθει από επιθέσεις καρχαριών το 2015 είναι 8.

Ακούγεται σαν ένα αστείο, αλλά δυστυχώς δεν είναι: Οι θάνατοι αυτοί είναι μια τραγική υπενθύμιση για τη συμπεριφορά των ταξιδιωτών που επικεντρώνονται στην οθόνη του τηλεφώνου τους αντί να ελέγχουν το περιβάλλον γύρω τους και να θέτουν προτεραιότητά την ασφάλειά τους.

Τέσσερις από τους θανάτους φέτος προκλήθηκαν από πτώση. Η επόμενη κύρια αιτία θανάτων που συνδέονται με selfies έχει να κάνει με φωτογραφήσεις σε τρένα και σιδηροδρομικές γραμμές.

Δεν είναι σαφές αν οι θάνατοι αυτοί είναι στατιστικά συνδεδεμένοι με την αλματώδη αύξηση της μόδας των selfies, αλλά το φαινόμενο είναι ανησυχητικό και τα πρωτοσέλιδα με δυστυχήματα αυξάνονται.

Εθνικά Πάρκα με άγρια ζώα έχουν κλείσει ή έχουν αλλάξει τους κανόνες τους επειδή οι επισκέπτες προσπαθούν να τραβήξουν selfies με αρκούδες και λιοντάρια. Δεκάδες είναι και τα περιστατικά με επικίνδυνες φωτογραφήσεις σε ταυροδρομίες στην Ισπανία όπου τελικά η μόδα απαγορεύτηκε. Σκέψεις για τέτοια μέτρα υπάρχουν και από τους διοργανωτές αθλητικών εκδηλώσεων σε ανοιχτούς χώρους όπως ο Ποδηλατικός Γύρος της Γαλλίας μια και σε αυτές τις περιπτώσεις διακινδυνεύει και η ακεραιότητα του αθλητή.

Ένα πρόσφατο παράδειγμα προειδοποίησης προς τους τουρίστες και του πολίτες για τους κινδύνους των selfies είναι αυτό που εξέδωσε το ρωσικό Υπουργείο εσωτερικών το οποίο προειδοποιεί πως οι selfies είναι παρακινδυνευμένες και καλύτερα να αποφεύγονται σε μέρη που θεωρούνται ριψοκίνδυνα. Την ίδια ώρα, γήπεδα, μουσεία και συναυλιακοί χώροι προχωρούν σε απαγόρευσης της έτερης λαίλαπας που έχει επιφέρει αυτή η μόδα, η οποία δεν είναι άλλη από τα selfiesticks.

Τech & Science
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και 20 αιώνες συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Άκου την επιστήμη / Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Πώς μπορεί ένα έργο δύο χιλιάδων ετών να μιλά τη γλώσσα του σήμερα; Ο Θεόδωρος Παπαγγελής, διακεκριμένος φιλόλογος και ακαδημαϊκός, που δημοσίευσε πρόσφατα μια νέα μετάφραση των «Μεταμορφώσεων» του Οβιδίου, μιλά στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Τech & Science / Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Μελέτη δείχνει ότι τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα όπως το ChatGPT-4 μπορούν να επηρεάζουν πιο αποτελεσματικά από τους ανθρώπους – Κίνδυνοι για εκλογές, παραπληροφόρηση και στοχευμένη χειραγώγηση
LIFO NEWSROOM
Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

Τech & Science / Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

OpenAI, Google, Meta και Microsoft επενδύουν σε chatbots που θυμούνται όλο και περισσότερα για τους χρήστες τους, ενισχύοντας την εμπειρία αλλά και τα ερωτήματα για την ιδιωτικότητα και την εκμετάλλευση των δεδομένων
LIFO NEWSROOM
Το κουνούπι τίγρης μπορεί να μετατρέψει τον δάγκειο πυρετό και τη νόσο Τσικουνγκούνια σε ενδημικές ασθένειες στην Ευρώπη

Τech & Science / Ευρώπη: Το κουνούπι τίγρης ενδέχεται να μετατρέψει τον δάγκειο πυρετό και τη νόσο τσικουνγκούνια σε ενδημικές ασθένειες

Το κουνούπι τίγρης μετακινείται όλο και πιο βόρεια στην Ευρώπη καθώς η παγκόσμια θερμοκρασία αυξάνεται λόγω της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
"Οι selfies φέτος έχουν σκοτώσει περισσότερους απ' ό,τι οι καρχαρίες"Και ας μην ξεχνάμε οτι έρευνες δείχνουν οτι φέτος οι καρχαρίες έχουν σκοτώσει περισσότερους ακόμα κι απο τα ραδιενεργά ζόμπι!"Ακούγεται σαν ένα αστείο, αλλά δυστυχώς δεν είναι"Όχι, είναι. 12 θάνατοι παγκοσμίως απο ατυχήματα μέσα σε ένα χρόνο είναι ένα πραγματικά αστείο ποσο, απ' οτι κι αν προκλήθηκαν. Οι εκδρομές με το αυτοκίνητο έχουν σκοτώσει περισσότερους φέτος απ' οτι οι μεταλλαγμένοι νίντζα.