Ο Stephen Hawking κατονομάζει τις τρεις μεγαλύτερες απειλές για το ανθρώπινο είδος

Ο Stephen Hawking κατονομάζει τις τρεις μεγαλύτερες απειλές για το ανθρώπινο είδος Facebook Twitter
10

Οι νέες τεχνολογίες πιθανότατα θα συντελέσουν σε "νέους τρόπους ώστε να πάνε στραβά τα πράγματα" για το ανθρώπινο είδος, σύμφωνα με τον Stephen Hawking.

Ο διάσημος θεωρητικός φυσικός, στο πλαίσιο επιστημονικής διάλεξης υπό την αιγίδα του BBC, ρωτήθηκε μεταξύ άλλων πως θα είναι το τέλος τους κόσμου, αν αυτό θα έρθει "φυσικά" ή αν ο άνθρωπος θα τον καταστρέψει πρώτος. Ο Hawking απάντησε πως ολοένα και συχνότερα, οι περισσότερες απειλές που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα πηγάζουν από την πρόοδο των επιστημών και της τεχνολογίας. "Περιλαμβάνουν πυρηνικό πόλεμο, καταστροφική υπερθέρμανση του πλανήτη και γενετικά σχεδιασμένους ιούς" σημείωσε.

Επιπλέον είπε πως η καταστροφή της Γης, μια "βεβαιότητα" σύμφωνα με τον ίδιο μέσα στα επόμενα 1.000 με 10.000 χρόνια- δεν θα σημάνει απαραιτήτως και το τέλος της ανθρωπότητας καθώς μέχρι τότε οι άνθρωποι είναι πολύ πιθανό να έχουν μετοικήσει στο διάστημα και σε άλλους πλανήτες.

"Ωστόσο, δεν θα δημιουργήσουμε αυτοδύναμες αποικίες στο διάστημα τουλάχιστον για τα επόμενα 100 χρόνια, οπότε θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί τώρα" τόνισε ο Hawking.

"Δεν θα σταματήσουμε να προοδεύουμε ούτε και θα κάνουμε πισωγύρισμα, άρα πρέπει να αναγνωρίσουμε τους κινδύνους και να τους ελέγξουμε. Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω πως μπορούμε" κατέληξε.

Τech & Science
10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Explainer: Tι είναι τελικά μια επίθεση DDOS;

Tech & Science / Explainer: Tι είναι τελικά μια κυβερνοεπίθεση DDoS;

Ο Ελληνολιβανέζος Αλεξάντερ Σίνο, υπεύθυνος υπηρεσιών Microsoft στην BlueVoyant και ειδικός στην κυβερνοασφάλεια, εξηγεί τι ακριβώς είναι μια κυβερνοεπίθεση όπως αυτή που χτύπησε την τράπεζα θεμάτων, και ποιος θα μπορούσε να βρίσκεται από πίσω.
ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ