Ο ψηφιακός βοηθός της Google βρίσκεται σε 5.000 οικιακές συσκευές

Ο ψηφιακός βοηθός της Google βρίσκεται σε 5.000 οικιακές συσκευές Facebook Twitter
0

Σε σημερινή δημοσίευση στο blog της, η Google μιλάει για το μεγάλο παιχνίδι με τις έξυπνες οικιακές συσκευές, σημειώνοντας ένα εντυπωσιακό ρεκόρ στη συμβατότητα υλικού: ο Google Assistant τρέχει σε περισσότερες από 5.000 οικιακές συσκευές.

Είναι σαφές ότι η Google δεν έχει καμία διάθεση να αφήσει την Amazon να κερδίζει μόνη της στην αγορά των έξυπνων βοηθών (μέσω φωνής ή γραπτού λόγου) και μέχρι η Apple να ξεπεράσει τα προβλήματα της Siri, θέλει να ανταγωνιστεί ευθέως με τον μοναδικό της αντίπαλο, την Alexa της Amazon, η οποία κυριαρχεί στην αγορά (βρίσκεται ήδη και λειτουργεί σε 12.000 άλλες έξυπνες συσκευές).

Ο έξυπνος βοηθός της Google, γνωστός και ως Google Assistant, τρέχει αυτή τη στιγμή σε περισσότερες από 5.000 συσκευές για ένα έξυπνο σπίτι, με τον αριθμό αυτό τον Ιανουάριο να είναι 1.500. Σύμφωνα με την ίδια ανάρτηση στο Keyword (το επίσημο blog της εταιρείας) το έξυπνο ηχείο Google Home φαίνεται ότι διανύει μια ανοδική πορεία πωλήσεων, ειδικά στις ΗΠΑ.

Και φυσικά, ο αριθμός αυτός πρόκειται να αυξηθεί αρκετά τους επόμενους μήνες. Πιθανότατα θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό στο μεγάλο ετήσιο I/O 2018 την επόμενη εβδομάδα, αλλά αρκετές μάρκες βρίσκονται στον ορίζοντα των σχεδίων της Google, συμπεριλαμβανομένων των νέων Harmony hubs της Logitech.

Η Google τονίζει ότι συνεργάζεται επίσης με περισσότερους συνεργάτες για να ενσωματώσει τον ψηφιακό βοηθό της απευθείας σε όλο και περισσότερες έξυπνες τηλεοράσεις.

Παράλληλα ανακοίνωσε και ένα νέο πρόγραμμα υποστήριξης Startups οι οποίες ασχολούνται ή θέλουν να βασίζουν τις υπηρεσίες τους στον Google Assistant, το οποίο περιλαμβάνει μετρητά αλλά και πρόσβαση σε σχετικές υπηρεσίες και εργαλεία της Google, hosting στο Google Cloud και φυσικά, την προώθηση της υπηρεσίας από το δίκτυο του γίγαντα. Ενδεικτικά αναφέρει ότι την ενδιαφέρουν οι τομείς των ταξιδιών, των ξενοδοχείων και των παιχνιδιών. Αιτήσεις για το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορούν να γίνουν από εδώ.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αιμομιξία είναι πολύ πιο συχνή απ’ ό,τι ίσως νομίζουμε

Tech & Science / Η αιμομιξία είναι πολύ πιο συχνή απ’ ό,τι ίσως νομίζουμε

Οι ευρέως διαδεδομένες εξετάσεις DNA αποκαλύπτουν τη μία μετά την άλλη «μυστικές» περιπτώσεις παιδιών που γεννήθηκαν από στενούς συγγενείς, παρέχοντας μια άνευ προηγουμένου καταγραφή της αιμομιξίας στις σύγχρονες κοινωνίες.
NEWSROOM