Ο Καναδάς εγκρίνει το πρώτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών

Ο Καναδάς εγκρίνει το πρώτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού για παιδιά ηλικίας 50-11 ετών Facebook Twitter
AP
0

Οι υγειονομικές αρχές του Καναδά ενέκριναν το πρώτο εμβόλιο κατά του COVID-19 για παιδιά 5-11 ετών, δίνοντας το πράσινο φως για τον εμβολιασμό δύο δόσεων με το σκεύασμα της Pfizer-BioNTech.

Τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών δικαιούνται πλέον να κάνουν το εμβόλιο, σε μικρότερη δόση από αυτή που έχει χορηγηθεί σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω.

Οι παιδιατρικές δόσεις που θα χορηγηθούν σε μικρότερα παιδιά θα είναι το ένα τρίτο αυτών που έχουν χορηγηθεί σε ηλικίες 12 ετών και άνω, με την Health Canada να εγκρίνει τις δόσεις που θα χορηγούνται με διαφορά 21 ημερών.

«Αυτό είναι το πρώτο εμβόλιο COVID-19 που έχει εγκριθεί στον Καναδά για χρήση σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα και σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στον αγώνα του Καναδά κατά του COVID-19», ανέφερε η ρυθμιστική υπηρεσία.

«Μετά από ενδελεχή και ανεξάρτητη επιστημονική ανασκόπηση των αποδεικτικών στοιχείων, το Τμήμα διαπίστωσε ότι τα οφέλη αυτού του εμβολίου για παιδιά ηλικίας μεταξύ 5 και 11 ετών υπερτερούν των κινδύνων».

Σύμφωνα με την εξουσιοδότηση της Health Canada, οι κλινικές δοκιμές έδειξαν ότι το εμβόλιο Pfizer ήταν 95% αποτελεσματικό στην προστασία των συμμετεχόντων για άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω, 100% αποτελεσματικό για άτομα ηλικίας 12 έως 15 ετών και 90,7% για άτομα ηλικίας πέντε έως 11 ετών.

Η Pfizer θα πρέπει να συνεχίσει να παρέχει στον Καναδά πληροφορίες περί ασφάλειας και αποτελεσματικότητας από συνεχιζόμενες μελέτες και πραγματική χορήγηση του εμβολίου. Η ρυθμιστική επιτροπή υγείας του Καναδά και η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας δεσμεύονται να «παρακολουθούν στενά» τη χρήση αυτού του εμβολίου, στο οποίο έχει δοθεί η επωνυμία «Comirnaty».

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει προμηθευτεί 2,9 εκατομμύρια δόσεις αυτού του εμβολίου και έχει υποσχεθεί ότι οι παραδόσεις θα παραδοθούν στον Καναδά λίγο μετά την έγκριση της ρυθμιστικής αρχής.

Οι πρώτες αποστολές θα είναι αρκετές για να εφοδιάσουν τη χώρα με μια πρώτη δόση για κάθε παιδί που πληροί τις προϋποθέσεις. Ωστόσο, ο Καναδάς διαθέτει αρκετά εμβόλια και άλλες προμήθειες που είναι απαραίτητες για τη χορήγηση των παιδιατρικών εμβολίων COVID-19.

Η παράδοση των δεύτερων δόσεων θα «καθοδηγείται από την ταχύτητα της κυκλοφορίας και της χορήγησης των πρώτων δόσεων».

Με πληροφορίες του canada.ca./ctvnews

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 18/05 - ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ-Γεώργος Χρούσος: «Με την τεχνολογία mRNA θα έχουμε σύντομα θεραπείες για τον καρκίνο»

Άκου την επιστήμη / Γεώργιος Χρούσος: «Με την τεχνολογία mRNA θα έχουμε σύντομα θεραπείες για τον καρκίνο»

Ο Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον ομότιμο καθηγητή Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας στο ΕΚΠΑ, Γεώργιο Χρούσο, για το στρες και τις επιπτώσεις του, τα εμβόλια για τον καρκίνο και άλλα νοσήματα καθώς και για το πόσο κρίσιμα είναι τα πρώτα χρόνια ενός παιδιού.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ