Ο Έλον Μασκ σκέφτεται να φτιάξει δική του πλατφόρμα social media

Ο Έλον Μασκ με ένα σακάκι στο χέρι Facebook Twitter
Φωτ: AP Photo/Matt Rourke
0

Ο Έλον Μασκ φαίνεται να σκέφτεται σοβαρά τη δημιουργία μιας νέας πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως έγραψε σε ένα tweet.

«Δεδομένου ότι το Twitter χρησιμεύει ως ο de facto δημόσιος χώρος, η μη τήρηση των αρχών της ελευθερίας του λόγου υπονομεύει θεμελιωδώς τη δημοκρατία», έγραψε ο Μασκ, προσθέτοντας «Τι πρέπει να γίνει;»

Να θυμίσουμε ότι συμφωνία του 2018 με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς απαιτεί από τον Μασκ να λαμβάνει προέγκριση από άλλα στελέχη της Tesla πριν δημοσιεύσει tweets για την εταιρεία.

Τον Νοέμβριο, ο Μασκ ρώτησε τους ακολούθους του στο Twitter εάν έπρεπε να πουλήσει το 10% των μετοχών του στην Tesla, η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων έλαβε κλήτευση από την SEC επειδή η ερώτηση της δημοσκόπησης προκάλεσε πώληση μετοχών — την οποία ο Διευθύνων Σύμβουλος χαρακτήρισε «παρενόχληση».

Εάν προχωρήσει στη δημιουργία μιας δικής του πλατφόρμας, το όνομα του Μασκ θα συμπεριληφθεί σε μια λίστα δημοσίων προσώπων και εταιρειών τεχνολογίας που εγκαταλείπουν τα καθιερωμένα δίκτυα μέσων κοινωνικής δικτύωσης και δημιουργούν τις δικές τους πλατφόρμες, συχνά υπερασπιζόμενοι την «ελευθερία του λόγου».

Με πληροφορίες CNN Business

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ