Nintendo Labo: Mια DIY έκπληξη στον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών

Nintendo Labo: Mια DIY έκπληξη στον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών Facebook Twitter
H Nintendo παρουσίασε το Nintendo Labo, ένα κουτί με χαρτόνια και οδηγίες “φτιάξ’ το μόνος σου” για μικρά και μεγάλα παιδιά, που θέλουν να χτίσουν νέα χειριστήρια και έξυπνες θήκες για την πιο εμπορική παιχνιδομηχανή της περασμένης χρονιάς.
0

Αρκεί να πούμε ότι το Nintendo Switch ήταν μια τεράστια εμπορική επιτυχία η οποία ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Η ευέλικτη, αρθρωτή κονσόλα της Nintendo πούλησε πάνω από 10 εκατομμύρια μονάδες στους πρώτους 10 μήνες της κυκλοφορίας της και κατέκτησε τον τίτλο της κονσόλας με τις πιο γρήγορες πωλήσεις στην ιστορία της αμερικανικής παιχνιδοβιομηχανίας. Κάτι που κάνει ακόμα πιο έντονη την κυριαρχία της είναι το γεγονός ότι τα Switch ήταν σχεδόν αδύνατον να τα βρει κάποιος στους πρώτους μήνες, καθώς η Nintendo (όπως και όλοι οι άλλοι) υποτίμησε σοβαρά την γοητεία της μηχανής.

Για την Nintendo, λοιπόν, το 2018 γίνεται ο χρόνος που σκέφτεται πώς να διπλασιάσει τα κέρδη της. H συνταγή του Switch λειτουργεί άψογα, οπότε η εταιρεία αναζητά με ανυπομονησία τρόπους να επεκτείνει την εμβέλειά του. Αυτό θα μπορούσε να προέλθει σίγουτα από μια μεγαλύτερη γκάμα παιχνιδιών, ή από εφαρμογές όπως το Netflix που θα βοηθούσαν τη συσκευή να παίξει καλύτερα το ρόλο ενός παραδοσιακού tablet. Αλλά πριν από όλα αυτά, η Nintendo λανσάρει το Labo, μια νέα σειρά DIY παιχνιδιών τα οποία συνδέονται είτε με τον Switch είτε με ένα χειριστήριο Joy-Con για να σας επιτρέψει να παίξετε εντελώς πρωτοποριακά νέα είδη παιχνιδιών. Και έαν όχι εσείς που είστε λίγο πιο μεγάλοι, τότε σίγουρα τα παιδιά και οι πιο μικροί φίλοι μας που ακόμη έχουν όρεξη να φτιάχνουν τα παιχνίδια τους έτσι όπως τα θέλουν. 

Nintendo Labo: Mια DIY έκπληξη στον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών Facebook Twitter
Μέσα στο κουτί υπάρχουν σχέδια για τις διάφορες κατασκευές που μπορεί να φτιάξει ο χρήστης, καθώς και τα αντίστοιχα cartridges των παιχνιδιών που μπορεί να τοποθετήσει στο Nintendo Switch για να παίξει.

Η σειρά Labo αποτελείται από δύο πράγματα: πολλά νέα παιχνίδια και πολλά χαρτόνια. Κατασκευάζετε το παιχνίδι, συνδέετε τα χειριστήρια και την κονσόλα και χρησιμοποιείτε αυτό που φτιάξατε ως ένα νέο εξάρτημα. Σκεφτείτε κάπως έτσι το τιμόνι που αγοράσατε για το παιχνίδι Mario Kart του Wii ή το όπλο που χρησιμοποιούσατε για να παίζετε το Duck Hunt. Αλλά όλα αυτά τα έξτρα, τώρα είναι φτιαγμένα από σκληρό χαρτόνι.

Nintendo Labo: Mια DIY έκπληξη στον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών Facebook Twitter
Με τα χαρτόνια και το cartridge από το "Variety Kit" μπορείτε να φτιάξετε από ένα πιάνο μέχρι ένα σπίτι που θα χρησιμεύει ως θήκη τoυ Nintendo Switch.

Ό, τι αγοράζετε από τη σειρά Labo θα έρχεται σε ένα κιτ, το οποίο θα περιλαμβάνει ένα cartridge και μια σειρά επίπεδων, προκατασκευασμένων φύλλων από χαρτόνι. Αφού τοποθετήσετε το cartridge και ακολουθήσετε τις οδηγίες θα μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας μια σειρά από νέα εξαρτήματα, τα οποία στοχεύουν περισσότερο στους μικρούς φίλους της κονσόλας, και στην επαφή τους με κάτι πιο αυτοσχέδιο από μια προγραμματισμένη πίστα σε ένα παιχνίδι.

Οι ιδέες της Nintendo ποικίλλουν: μπορείτε να φτιάξετε ένα καλάμι για να παίξετε ένα παιχνίδι ψαρέματος, ένα πιάνο για μια εφαρμογή μουσικής, ακόμη και ένα κοστούμι ρομπότ που θα σας κάνει να αισθανθείτε σαν να είστε εσείς αυτός που γκρεμίζει τα κτίρια. Ορισμένα από τα σχέδια είναι πολύ απλά, άλλα είναι πολύ περίπλοκα. Μόλις ετοιμαστούν τα πάντα, μπορείτε απλώς να παίξετε με τα χαρτονένια εξαρτήματα προσαρμοσμένα στο Switch. To μόνο που θα πρέπει να κάνετε είναι να στερεώσετε την κονσόλα στη χαρτονένια βάση ή στα χειριστήρια για να απολαύσετε τις δυνατότητες του Switch με διαφορετικούς τρόπους.

Nintendo Labo: Mια DIY έκπληξη στον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών Facebook Twitter
Η σειρά Labo θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη τον Aπρίλιο και θα ξεκινά με δύο προϊόντα: ένα «κιτ ποικιλίας» με διάφορα αξεσουάρ και ένα «ρομπότ κοστούμι».

Η σειρά Labo θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη από τις 20 Απριλίου και θα ξεκινά με δύο προϊόντα: ένα «κιτ ποικιλίας» με διάφορα αξεσουάρ στα 70 δολάρια και ένα «ρομπότ κοστούμι» στα 80. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα από εδώ.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του παγκρέατος: Ένα βήμα πιο κοντά στην εύρεση θεραπείας μετά από επιστημονική ανακάλυψη

Τech & Science / Καρκίνος του παγκρέατος: Ένα βήμα πιο κοντά στην εύρεση θεραπείας μετά από επιστημονική ανακάλυψη

Ελπίδα για νέες θεραπείες για τον καρκίνο του παγκρέατος αφού οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η εξάπλωση της νόσου υποβοηθάται από απενεργοποίηση μορίων σε βασικά γονίδια
LIFO NEWSROOM