NASA: Έχασε την επαφή με το διαστημόπλοιο Voyager 2 λόγω λανθασμένης εντολής

NASA: Έχασε την επαφή με το διαστημόπλοιο Voyager 2 λόγω λανθασμένης εντολής Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Η NASA έχασε «κατά λάθος» την επαφή με το Voyager 2, το πρωτοποριακό της διαστημικό σκάφος.

Η διαστημική υπηρεσία της NASA δήλωσε ότι είχε στείλει μια σειρά από προγραμματισμένες εντολές στο σκάφος στις 21 Ιουλίου. Αλλά αυτές οδήγησαν το Voyager 2 προς λάθος κατεύθυνση. H κεραία του είναι τώρα στραμμένη δύο μοίρες μακριά από τη Γη, και έτσι έχασε την επαφή με τους μηχανικούς του.

Δεν μπορεί ούτε να λάβει εντολές ούτε να στείλει δεδομένα, δήλωσε η NASA. Κανονικά, αυτό θα γινόταν με τη δημιουργία επαφής με το Deep Space Network, ή DSN, το οποίο είναι ένα σύνολο επίγειων κεραιών που επιτρέπουν την επικοινωνία με απομακρυσμένα διαστημόπλοια. Αλλά τα δεδομένα που στέλνει το Voyager 2 δεν φτάνουν σε αυτό το δίκτυο.

Το Voyager 2 κινείται τώρα μόνο του, σχεδόν 20 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη.

Το Voyager 2 εκτοξεύτηκε από τη Φλόριντα το 1977 για να μελετήσει τον Δία, τον Κρόνο, τον Ουρανό και τον Ποσειδώνα, καθώς και το εξωτερικό ηλιακό σύστημα, και στάλθηκε λίγες εβδομάδες πριν από το πανομοιότυπο δίδυμο Voyager 1. Εισήλθε στο διαστρικό διάστημα το 2018. Ανακάλυψε μια σειρά από νέα φεγγάρια στον Ουρανό και τον Δία.

 
Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψάρια στη Σελήνη: Το φιλόδοξο σχέδιο της Γαλλίας για διαστημική ιχθυοκαλλιέργεια

Τech & Science / Ψάρια στη Σελήνη: Το σχέδιο της Γαλλίας για διαστημικές ιχθυοκαλλιέργειες

Το γαλλικό πρόγραμμα Lunar Hatch ετοιμάζεται να στείλει λαβράκια στο διάστημα, ανοίγοντας τον δρόμο για βιώσιμη τροφή σε αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη – αλλά και σε απομονωμένες περιοχές της Γης
LIFO NEWSROOM
Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Τech & Science / Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Η σημασία της αποστολής είναι τεράστια, καθώς μέχρι σήμερα η εκτίμηση του αποθηκευμένου άνθρακα βασιζόταν σε μεμονωμένες μετρήσεις δέντρων και υπολογισμούς με σημαντικό περιθώριο σφάλματος
LIFO NEWSROOM
Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ