Να ποιες είναι οι πιο αμφιλεγόμενες σελίδες της Wikipedia

Να ποιες είναι οι πιο αμφιλεγόμενες σελίδες της Wikipedia Facebook Twitter
0

Μια λίστα με τα πιο επεξεργασμένα αλλά και τα πιο δημοφιλή άρθρα της δημοσίευσε ο Independent, που είναι ενδεικτική τόσο για τους συντάκτες και διαχειριστές της, όσο και για τους επισκέπτες της online εγκυκλοπαίδειας που σύμφωνα με το καταστατικό της προσφέρει στον καθένα την ευκαιρία να γράψει ή να διορθώσει τα άρθρα της.

Στη λίστα με τα πιο επεξεργασμένα άρθρα της αγγλόφωνης Wikipedia, αναφέρει ο Independent, βρίσκονται μια σειρά από ετερόκλητα ονόματα σημαντικών, όσο και αμφιλεγόμενων προσωπικοτήτων όπως ο Ιησούς, ο Χίτλερ και ο Τζόρτζ Μπους, βίντεοπαιχνίδια, ο παγκόσμιος οργανισμός πάλης και το λήμμα που αφορά την ίδια την wikipedia, μεταξύ άλλων.

Να ποιες είναι οι πιο αμφιλεγόμενες σελίδες της Wikipedia Facebook Twitter

Στις αντίστοιχες πιο δημοφιλείς από άποψη επισκεψιμότητας σελίδες της αγγλόφωνης Wikipedia για τον τελευταίο μήνα (Μάιος - Ιούνιος 2015), συναντάμε, μεταξύ άλλων, ταινίες όπως το πρόσφατο Mad Max, τη σειρά Game of Thrones, video games και την λίστα με τους θανάτους διασήμων μέσα στο 2015.

Να ποιες είναι οι πιο αμφιλεγόμενες σελίδες της Wikipedia Facebook Twitter

Σύμφωνα με το συμπέρασμα του δημοσιεύματος, προκύπτει ότι το κοινό που διαχειρίζεται και συντηρεί την Wikipedia είναι ως επί το πλείστον άνδρες και ζοιύν σε ανεπτυγμένες, αγγλόφωνες χώρες.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανδρέας Μέρσιν: «Είναι σίγουρο ότι μάς κατασκοπεύουν απ’ τη μυρωδιά μας»

Τεχνητή Νοημοσύνη / Ανδρέας Μέρσιν: «Είναι σίγουρο ότι μας κατασκοπεύουν απ’ τη μυρωδιά μας»

Ένας από τους σημαντικότερους επιστήμονες–ερευνητές του ΜΙΤ μιλά στη LiFO για τις προοπτικές της τεχνητής νοημοσύνης, την ανίχνευση του καρκίνου με την «ηλεκτρονική μύτη» αλλά και το πώς με την ομάδα του δημιουργούν υγιεινές και βιώσιμες λύσεις για τρόφιμα και στέγαση.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανοιχτή επιστολή Elon Musk - Steve Wozniak: Σταματήστε τώρα τα πειράματα Τεχνητής Νοημοσύνης

Τech & Science / Ανοιχτή επιστολή Elon Musk - Steve Wozniak: Σταματήστε τώρα τα πειράματα Τεχνητής Νοημοσύνης

Οι δύο ισχυροί της τεχνολογίας κάνουν λόγο για εξαιρετικά επικίνδυνη φάση για την ανθρωπότητα και ζητούν άμεσο τερματισμό των πειραμάτων – Οι κίνδυνοι για τους οποίους προειδοποιούν
NEWSROOM
Επιστήμονες «χάκαραν» τη φωτοσύνθεση ανοίγοντας νέους δρόμους για την παραγωγή ενέργειας

Τech & Science / Επιστήμονες «χάκαραν» τη φωτοσύνθεση ανοίγοντας νέους δρόμους για την παραγωγή ενέργειας

Μια διεθνής ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ μελέτησε τη φωτοσύνθεση στα πολύ πρώιμα στάδια της διαδικασίας, σε χρονική κλίμακα ενός εκατομμυριοστού του εκατομμυριοστού του δευτερολέπτου.
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ