Μην κάνετε επιμήκυνση πέους, προειδοποιεί νέα μελέτη

Μην κάνετε επιμήκυνση πέους, προειδοποιεί νέα μελέτη Facebook Twitter
0

Οι επεμβάσεις για επιμήκυνση πέους δεν λειτουργούν, είναι «αναποτελεσματικές και επικίνδυνες» και αφήνουν πολλούς άνδρες με σωματικά ή ψυχολογικά προβλήματα, αποκαλύπτει νέα έρευνα, με έναν εμπειρογνώμονα να λέει ότι δεν πρέπει σχεδόν ποτέ να διεξάγονται και ότι οι άντρες πέφτουν θύματα τσαρλατάνων.

Υπάρχουν «ελάχιστα αποδεικτικά στοιχεία ότι το φάσμα των διαδικασιών που κάνουν οι άνδρες σε μια προσπάθεια να μεγαλώσει το πέος τους, παράγουν αυτό το αποτέλεσμα», σύμφωνα με την έρευνα των βρετανών εμπειρογνωμόνων που φιλοξενεί ο Guardian.

Οι θεραπείες συνεπάγονται υψηλό κίνδυνο επιπλοκών και οι περισσότεροι άνδρες που υποβάλλονται σε επέμβαση για επιμήκυνση του πέους είναι δυσαρεστημένοι με τα αποτελέσματα μετά. Η έρευνα διαπίστωσε ότι τα συνολικά αποτελέσματα της θεραπείας ήταν χαμηλότερα των προσδοκιών, με χαμηλά ποσοστά ικανοποίησης και σημαντικό κίνδυνο σοβαρών επιπλοκών, συμπεριλαμβανομένης της παραμόρφωσης του πέους και της στυτικής δυσλειτουργίας, ανέφεραν οι συγγραφείς.

Τα ευρήματα περιγράφονται σε ένα νέο άρθρο του ιατρικού περιοδικού Sexual Medicine Reviews, το οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων και μια ανάλυση από τον Gordon Muir, ουρολόγο στο νοσοκομείο King's College του Λονδίνου, και ερευνητών του Ινστιτούτου Ψυχιατρικής, Ψυχολογίας και Νευροεπιστήμης στο King's College του Λονδίνου.

«Οι διαδικασίες αυτές δεν πρέπει να γίνονται σχεδόν ποτέ», δήλωσε ο Muir που προσθέτει ότι έχουν πολύ μεγάλο κόστος και συχνά ο άνδρας καταλήγει με ένα πέος που είναι παραμορφωμένο ενώ δεν υπάρχει περισσότερο από 20% ποσοστό ικανοποίησης με αυτές τις διαδικασίες.

Οι ερευνητές εξέτασαν 17 προηγούμενες μελέτες που αξιολόγησαν 21 διαφορετικούς τύπους χειρουργικών και μη χειρουργικών επεμβάσεων, σε 1.192 άνδρες, στη Βρετανία και στο εξωτερικό. «Η συντριπτική πλειονότητα των ανδρών που επιθυμούν να κάνουν το πέος τους πιο μεγάλο, έχουν ένα πέος εντελώς φυσιολογικού μήκους, αλλά συχνά αισθάνονται ότι το πέος τους είναι πολύ μικρό», δήλωσε ο Muir.

Οι περισσότερες από αυτές τις διαδικασίες εκτελούνται από ιδιωτικούς φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας. Το NHS αναλαμβάνει επεμβάσεις μόνο για κλινικές περιπτώσεις, όπως η αποκατάσταση από τραύμα. Ο Μουir στρέφεται και κατά των «τσαρλατών» που εκμεταλλεύονται τους ευάλωτους άνδρες προσφέροντάς τους διαδικασίες που συνήθως δεν έχουν αξία.

«Πολλοί άνδρες που επιθυμούν να υποβληθούν σε διαδικασίες επιμήκυνσης πέους, έχουν πέος μέσου μεγέθους, αλλά πιστεύουν ότι το μέγεθος τους είναι ανεπαρκές. Δυστυχώς, ορισμένες κλινικές φαίνεται να το παρακάμπτουν αυτό. Οι χειρουργοί στον ιδιωτικό τομέα δεν πρέπει να το κάνουν αυτό. Είναι λάθος σε κάθε επίπεδο», τονίζει.

Ο Muir πρόσθεσε πως μόνο οι άνδρες που έχουν διαγνωστεί με σοβαρά προβλήματα και έχουν περάσει από μια πλήρη ψυχολογική εκτίμηση, πρέπει να κάνουν την επέμβαση.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ