No.1

Μικροκάμερες στα κέρατα των ρινόκερων, για την πάταξη της λαθροθηρίας

Μικροκάμερες στα κέρατα των ρινόκερων, για την πάταξη της λαθροθηρίας Facebook Twitter
0

Μια πολύ πρωτότυπη μέθοδο σκαρφίστηκε ένας βρετανικός μή-κερδοσκοπικός οργανισμός προκειμένου να προστατέψει τον συρικνούμενο πληθυσμό των ρινόκερων, από την παράνομη λαθροθηρία.

Όπως αναφέρει το BBC, ο οργανισμός PROTECT αποφάσισε να εγκαταστήσει δοκιμαστικά ένα προηγμένο σύστημα ονόματι Anti-Poaching Intelligence Device (RAPID), που εφήυραν επιστήμονες που ανήκουν στον οργανισμό, το οποίο αποτελείται από μικροκάμερα με GPS και ειδικούς αισθητήρες που εντοπίζουν την τοποθεσία του κάθε ζώου, τις ζωτικές του λειτουργίες και καταγράφουν το περιβάλλον του, ώστε να εντοπίσουν έγκαιρα τους λαθροκυνηγούς.

Το σύστημα, δοκιμάζεται πιλοτικά στην Νότιο Αφρική, όπου οι λαθροκυνηγοί έχουν αποδεκατίσει σε επικίνδυνο βαθμό τα μεγαλοπρεπή ζώα, προκειμένου να πάρουν τα πολύτιμα κέρατά τους. Μόνο το 2014, οι λαθροκυνηγοί σκότωσαν 1.200 ρινόκερους, αναφέρει το ρεπορτάζ, και η εν λόγω μέθοδος υπόσχεται την πάταξη του ειδεχθούς φαινομένου της λαθροθηρίας, μόλις εφαρμοστεί πλήρως από το 2016.

Παρακολουθήστε τις συναρπαστικές εικόνες που τράβηξε η Protect, από την πρώτη εφαρμογή του νέου συστήματος:

Τech & Science
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ HARVARD ΓΙΑΤΡΟΣ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ

Τech & Science / Γιατρός του Harvard εξηγεί τον «κανόνα 5+5+5» για να επιλέγουμε τα πιο υγιεινά δημητριακά

«Δεν είναι σε καμία περίπτωση η πρώτη μου επιλογή για πρωινό, όμως πολλοί τα προτιμούν όταν βιάζονται», λέει η Δρ. Trisha Pasricha περπατώντας στον διάδρομο ενός σούπερ μάρκετ
THE LIFO TEAM
MILKY WAY ΑΣΤΕΡΙΑ ΓΑΛΑΞΙΑΣ

Τech & Science / Νέα φωτογραφία του Γαλαξία μάς βοηθά να κατανοήσουμε την καταγωγή των αστεριών

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εικόνα που έχει ληφθεί ποτέ από το δίκτυο των 66 κεραιών ALMA στην έρημο Ατακάμα της Χιλής, το οποίο διαχειρίζονται από κοινού το Ευρωπαϊκό Νότιο Αστεροσκοπείο, οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία
THE LIFO TEAM