Μια ινδική startup δημιούργησε βηματομετρητή για αγελάδες

Μια ινδική startup δημιούργησε βηματομετρητή για αγελάδες Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Getty Images
0

Η αγορά των wearables εκτινάχθηκε τα τελευταία τρία χρόνια, με τους καταναλωτές να αναμένεται να δαπανήσουν περί τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022 για λογής συσκευές, από smartwatches έως smart patches. 


Όμως, μια σταρτάπ σχεδιάζει να μεταφέρει τα wearables σε μιαν άλλη αγορά: Των αγελάδων!


Η Stellapps με έδρα τη Μπανγκαλόρ της Ινδίας είναι μια ψηφιακή πλατφόρμα που αξιοποιεί την τεχνολογία για να καταγράψει το ταξίδι του γάλακτος από το αγρόκτημα μέσω της εφοδιαστικής αλυσίδας στον καταναλωτή

«Έχουμε μια συσκευή που είναι σαν Fitbit για βοοειδή» σημειώνει ο Ranjith Mukundan, συνιδρυτής και CEO της Stellapps, εξηγώντας πως η συσκευή με την εύγλωττη ονομασία mooON «εφαρμόζεται στο πόδι τού ζώου και καταγράφει τα επίπεδα δραστηριότητάς του». 


Όπως λέει, όταν οι αγελάδες είναι άρρωστες, κινούνται λιγότερο. Όταν έχουν ωορηξία, κινούνται περισσότερο. Η εταιρεία συλλέγει πληροφορίες από τους βηματοδότες στο πόδι τους σε συνδυασμό με τα στοιχεία που συμπληρώνουν στην ανάλογη εφαρμογή οι κτηνοτρόφοι και οι κτηνίατροι. 

Οι υγιέστερες αγελάδες παράγουν περισσότερο γάλα και, μέσω της καταγραφής και της καλύτερης διαχείρισης των ζώων τους, οι αγρότες μπορούν να αυξήσουν την παραγωγή, λέει ο Μukundan.

Ωστόσο, η Stellapps δεν δημιουργεί μόνο βηματοδότες για βοοειδή: η συσκευή mooON είναι ένα μικρό μέρος μιας πολύ ευρύτερης πρωτοβουλίας για την αναβάθμιση, μέσω έξυπνης τεχνολογίας, της μεγαλύτερης γαλακτοβιομηχανίας του κόσμου. 


Σύμφωνα με τον Mukundan, η τεχνολογία της Stellapps που ιδρύθηκε το 2011, χρησιμοποιείται από περίπου τρία εκατομμύρια γαλακτοπαραγωγούς σε 36.000 χωριά της Ινδίας (που παράγουν πάνω από 13,5 εκατ. λίτρα γάλακτος ημερησίως). 


Σημειώνεται πως η Ινδία φιλοξενεί τη μεγαλύτερη γαλακτοβιομηχανία στον κόσμο, που μόνο το 2021 παρήγε 199 εκατομμύρια τόνους γάλακτος. 

Με πληροφορίες από CNN

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έως και 1.000 φορές πιο μεταδοτικοί οι φορείς της μετάλλαξης Όμικρον σε σχέση με Άλφα ή Δέλτα - Έρευνα

Τech & Science / Έως και 1.000 φορές πιο μεταδοτικοί οι φορείς της μετάλλαξης Όμικρον σε σχέση με Άλφα ή Δέλτα - Έρευνα

Ένας άνθρωπος με Όμικρον βρέθηκε να αποβάλλει περίπου 1.000 φορές περισσότερο ιικό RNA σε σχέση με το μέγιστο επίπεδο που απέβαλαν όσοι είχαν μολυνθεί από Άλφα ή Δέλτα
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ