Make Amazon Pay: Περισσότεροι από 400 βουλευτές από 34 χώρες συνυπογράφουν την καμπάνια

Make Amazon Pay: Περισσότεροι από 400 βουλευτές από 34 χώρες συνυπογράφουν την καμπάνια Facebook Twitter
Make Amazon Pay: Περισσότεροι από 400 βουλευτές από 34 χώρες συνυπογράφουν την καμπάνια (EPA/Αρχείο)
0

Περισσότεροι από 400 βουλευτές από 34 χώρες υπογράφουν επιστολή προς τον επικεφαλής της Amazon.com Inc. Τζεφ Μπέζος, στηρίζοντας την εκστρατεία «Make Amazon Pay».

Η εκστρατεία ισχυρίζεται ότι ο τεχνολογικός κολοσσός «απέφυγε (να πληρώσει) και άφησε... χρέη προς τους εργαζόμενους, τις κοινωνίες και τον πλανήτη».

Η εκστρατεία «Make Amazon Pay» ξεκίνησε στις 27 Νοεμβρίου, την ημέρα της Black Friday, από έναν συνασπισμό περισσότερων από 50 οργανισμών, με αιτήματα μεταξύ άλλων τη βελτίωση στις συνθήκες εργασίας και πλήρη διαφάνεια των φόρων.

Μεταξύ αυτών που υπογράφουν την επιστολή είναι οι Ιλχάν Ομάρ και Ρασίντα Τλάιμπ, από το Κογκρέσο των ΗΠΑ, ο πρώην ηγέτης του Εργατικού Κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέρεμι Κόρμπιν και η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χέιντι Χάουταλα, σύμφωνα με τους συμβούλους της Progressive International και της UNI Global Union.

«Σας παροτρύνουμε να ενεργήσετε αποφασιστικά για να αλλάξετε τις πολιτικές και τις προτεραιότητές σας προκειμένου να κάνετε το σωστό για τους εργαζομένους σας, τις κοινότητές τους και τον πλανήτη μας», ανέφερε η επιστολή.

«Είμαστε έτοιμοι να δράσουμε νομικά για να υποστηρίξουμε το κίνημα που αναπτύσσεται σε όλο τον κόσμο για να κάνει την Amazon να πληρώσει» συνεχίζει.

Η Amazon, ο μεγαλύτερος πωλητής στο λιανεμπόριο στον κόσμο, έχει έρθει αντιμέτωπη με σφοδρή κριτική για τις φορολογικές πρακτικές της στο παρελθόν, από διάφορες πλευρές, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ.

Η εταιρεία από την πλευρά της δήλωσε την Πέμπτη ότι ενώ δέχτηκε τον έλεγχο από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, πολλά από τα θέματα που τίθενται στην επιστολή προέρχονταν από παραπλανητικούς ισχυρισμούς.

«Στην Amazon έχουμε ένα ισχυρό ιστορικό υποστήριξης των υπαλλήλων μας, των πελατών μας και των κοινοτήτων μας, συμπεριλαμβανομένης της παροχής ασφαλών συνθηκών εργασίας, ανταγωνιστικών μισθών και μεγάλων παροχών», ανέφερε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι «πληρώνει δισεκατομμύρια δολάρια σε φόρους παγκοσμίως».

Η Amazon αναπτύχθηκε ραγδαία κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με τις πωλήσεις της να αυξάνονται καθώς οι χώρες άρχισαν να επιβάλλουν μέτρα και lockdown ανά τον κόσμο, άρα οι πολίτες- καταναλωτές στράφηκαν όλο και περισσότερο στις αγορές μέσω διαδικτύου.

Οι κυβερνήσεις παγκοσμίως εξετάζουν αυστηρότερους κανόνες για τον τομέα της τεχνολογίας προκειμένου να μετριάσουν τις ανησυχίες αναφορικά με τον ανταγωνισμό.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, για παράδειγμα, τον περασμένο μήνα κατηγόρησε την Amazon για ζημιογόνο ανταγωνισμό στο λιανικό εμπόριο, ισχυριζόμενη ότι χρησιμοποίησε το μέγεθος, την ισχύ και τα δεδομένα της για να κερδίσει ένα άδικο πλεονέκτημα έναντι των μικρότερων εμπόρων που πωλούν στην ηλεκτρονική της πλατφόρμα.

Η Amazon διαφώνησε με τους ισχυρισμούς της ΕΕ, λέγοντας ότι αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 1% της παγκόσμιας αγοράς λιανικής και ότι υπήρχαν μεγαλύτεροι λιανοπωλητές σε κάθε χώρα, στην οποία δραστηριοποιείται.

Με πληροφορίες του Reuters

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ