Η επαγγελματική ιστοσελίδα δικτύωσης της Microsoft, το LinkedIn, δήλωσε την Τρίτη ότι θα απολύσει περίπου 960 εργαζόμενους, δηλαδή το 6% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού έχει αντίκτυπο στις εταιρικές προσλήψεις.

 

Το LinkedIn με έδρα την Καλιφόρνια βοηθά τους εργοδότες να εκτιμήσουν την καταλληλότητα ενός υποψηφίου ενώ αντίστοιχα και οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για να βρουν νέα δουλειά.

 

Ανακοινώνοντας το σχέδιο, σε ένα μήνυμα που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του LinkedIn, ο Διευθύνων Σύμβουλος Ryan Roslansky δήλωσε ότι η εταιρεία θα παρέχει τουλάχιστον 10 εβδομάδες αποζημίωσης στους απολυμένους εργαζόμενους καθώς και ασφάλιση υγείας για ένα έτος για υπαλλήλους των ΗΠΑ.

 

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως η εταιρεία αναμένεται να επαναπροσλάβει ορισμένους υπαλλήλους που απολύθηκαν, προκειμένου να αναλάβουν νέους ρόλους.

 

«Θέλω να ξέρετε ότι αυτές είναι οι μόνες απολύσεις που σχεδιάζουμε», δήλωσε ο Roslansky στο μήνυμά του.

 

Το  προσωπικό, το οποίο δεν έχει ενημερωθεί ακόμη, θα μπορούσε να διατηρήσει κινητά τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές και εξοπλισμό που είχε αγοράσει πρόσφατα για να μπορέσει να εργαστεί από το σπίτι κατά την διάρκεια της νέας εργασιακής του μετάβασης, πρόσθεσε.

 

Οι υπάλληλοι που επηρεάζονται από τις περικοπές θέσεων εργασίας θα ενημερωθούν αυτήν την εβδομάδα και θα αρχίσουν να λαμβάνουν προσκλήσεις μέσα στις επόμενες ώρες για συναντήσεις με τους ιθύνοντες, προκειμένου να μάθουν περισσότερα σχετικά με τα επόμενα βήματά τους.

 

«Εάν δεν λάβετε πρόσκληση για συνάντηση, δεν επηρεάζεστε άμεσα από αυτήν την αλλαγή», δήλωσε ο Roslansky.

 

Με πληροφορίες του Reuters