Το Instagram προσφέρει στους χρήστες την επιλογή απόκρυψης των likes στις αναρτήσεις τους, προκειμένου να μειωθεί η πίεση και το άγχος στους χρήστες των social media.

 

Οι χρήστες, στους οποίους ενεργοποιήθηκε το νέο χαρακτηριστικό, θα βλέπουν πλέον το username ενός follower που έκανε like στο ποστ, «and others», αντί για αριθμό. 

 

lets users hide likes to reduce social media pressure

 

Το εργαλείο ελέγχθηκε σε διάφορες χώρες από το 2019 αλλά πλέον θα εφαρμοστεί παγκοσμίως. 

 

«Οι αλλαγές πήραν περισσότερο χρόνο από ό,τι περίμενα, αλλά είμαι ενθουσιασμένος που θα δώσουμε στον κόσμο μεγαλύτερο έλεγχο», σχολίασε ο επικεφαλής του Ιnstagram, Άνταμ Μοσέρι, μιλώντας στο BBC.

 

Το Instagram υποστήριξε ότι με τη συγκεκριμένη δυνατότητα δίνεται μία ευκαιρία στους χρήστες να επικεντρωθούν περισσότερο στο περιεχόμενο που μοιράζονται και όχι στον βαθμό που γίνεται likeable από τους followers.

 

lets users hide likes to reduce social media pressure

 

Για να ενεργοποιηθεί η απόκρυψη των likes και των προβολών από το προφίλ:

 

  • Μεταβείτε στο προφίλ σας στην πλατφόρμα και επιλέξτε τις τρεις οριζόντιες γραμμές πάνω δεξιά.
  • Επιλέξτε την επιλογή «Settings».
  • Αναζητήστε την επιλογή «Posts».
  • Κάντε κλικ στο «Hide Like and View Counts».

 

Το Facebook, στο οποίο ανήκει το Instagram, σημείωσε ότι «το να μην βλέπεις τις μετρήσεις των likes ήταν ωφέλιμο για μερικούς και ενοχλητικό για άλλους, ειδικά επειδή οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα likes και τα views για να πάρουν μια αίσθηση "διασημότητας", γι' αυτό αποφασίσαμε να σας προσφέρουμε αυτή την επιλογή».