The Last of Us: Part II: Ένα εξαιρετικά βίαιο τρέιλερ μάς κρατάει σε αγωνία

The Last of Us: Part II: Ένα εξαιρετικά βίαιο τρέιλερ μάς κρατάει σε αγωνία Facebook Twitter
0

Ένα χρόνο μετά την ανακοίνωση της Naughty Dog για την ανάπτυξη του The Last of Us: Part II, η εταιρεία ανάπτυξης του παιχνιδιού παρουσίασε στο Paris Games Week ένα εξαιρετικά βίαιο τρέιλερ του επερχόμενου The Last of Us: Part II στο οποίο μπορεί να μην εμφανίζονται οι βασικοί ήρωες της ιστορίας, η Ellie και ο Joel, αλλά είναι τόσο ρεαλιστικό, καλοφτιαγμένο και καλογυρισμένο που πραγματικά μοιάζει σαν να βλέπεις ταινία με αληθινούς ηθοποιούς. Όχι ότι το πρώτο (που είχε φανερωθεί στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς) δεν είχε την τελειότητα της απόδοσης σε όλες τις κινήσεις της ηρωίδας, η οποία ξεκινάει να κουρδίζει την κιθάρα της για να τραγουδήσει μια μπαλάντα και στο τέλος να γυρίσει στην κάμερα για την επική ατάκα «I'm gonna find and kill every last one of them», αλλά το δεύτερο που παρουσιάστηκε μερικές μέρες πριν, μοιάζει σαν ένα τρομακτικός νυχτερινός εφιάλτης, σε κάποιο δάσος του Σηάτλ, όπου τα βασανιστήρια και τα κρεμασμένα πτώματα σε προετοιμάζουν για ένα εξαιρετικό σίκουελ.

 

Βέβαια, με μια μικρή δόση μαύρου χιούμορ πάντα βρίσκω διασκεδαστικές τις επισημάνσεις πάνω σε παιχνίδια που γράφουν ότι «μπορεί να περιέχει περιεχόμενο ακατάλληλο για παιδιά» αλλά σε αυτό εδώ το τρέιλερ (και μάλλον σε όλη την ιστορία του παιχνιδιού μόλις ολοκληρωθεί και κυκλοφορήσει) δεν υπάρχει «μπορεί». Είναι απλά τρομακτικό και ακραία βίαιο. Το πρώτο (βραβευμένο) μέρος της σειράς ήταν σκοτεινό, τόσο οπτικά όσο και αφηγηματικά, αλλά αυτό το νέο τρέιλερ για το σίκουελ έχει (πιθανότατα) ως στόχο να παρουσιάσει πόσο βάναυσος έχει γίνει ο κόσμος του παιχνιδιού από τότε. Εξάλλου, η ηρωίδα του έχει μεγαλώσει, έτσι όπως δείχνει στο πρώτο τρέιλερ που είχε βγει με την ανακοίνωση, μοιάζει πιο σκληρή και αποφασισμένη, και με μια ατάκα μόνο προειδοποιεί ότι η συνέχεια της ιστορίας δεν είναι κατάλληλη για αδύναμες καρδιές.

 

 Το Last of Us: Part II είναι προφανώς ένα παιχνίδι που έχει φτιαχτεί από ενήλικες για να παιχτεί από ενήλικες, γιατί υπάρχει μια μεγάλη αγορά που της αρέσει το σκοτάδι, η βία και η ένταση των σκηνών τρόμου. Η Naughty Dog, η Sony και το Entertainment Software Rating Board (ESRB) έχουν ήδη καλυμμένες τις πλάτες τους με τον προειδοποίηση «18+» αλλά η πικρή αλήθεια είναι ότι θα υπάρξουν πολλά παιδιά που θα δοξάσουν τη βία του παιχνιδιού. Φυσικά και δεν αποτελεί κάτι νέο αυτό, αλλά καθώς οι προγραμματιστές προσεγγίζουν όλο και περισσότερο την πραγματικότητα της διασκέδασης με ανθρώπους που παλεύουν με τέρατα, ζόμπι, μηχανικά ρομπότ, εξωγήινους ή ό,τιδήποτε εξωπραγματικό, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να δικαιολογήσει κανείς όλη αυτήν τη βίαιη απόλαυση των παιχνιδιών. Ναι, για κάποιους, ακόμα και για νέους που τους αρέσει ο τρόμος, το τρέιλερ μπορεί να είναι ακραίο, για κάποιους άλλους μπορεί να είναι συναρπαστικό, ένα μικρότερο ποσοστό μπορεί να μην το κοιτάξει καν και να το προσπεράσει και ένα άλλο μπορεί να θαυμάσει την απίστευτη «καλλιτεχνία» στην οθόνη ενός βίντεο παιχνιδιού και, κάπως έτσι, και η δική σας απόσταση αυτόν τον τρόπο διασκέδασης μπορεί να διαφέρει.

Το The Last of Us: Part II θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά για PS4.

The Last of Us: Part II: Ένα εξαιρετικά βίαιο τρέιλερ μάς κρατάει σε αγωνία Facebook Twitter
Όπως δείχνει το πρώτο τρέιλερ το The Last of US: Part II είναι τόσο ρεαλιστικό, καλοφτιαγμένο και καλογυρισμένο που πραγματικά μοιάζει σαν να βλέπεις ταινία με αληθινούς ηθοποιούς.
Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Check4facts: Μια νέα πλατφόρμα fact checking από ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους

Media / Check4facts: Μια νέα πλατφόρμα fact checking από ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους

Σε μια εποχή που τα fake news εμφανίζονται ολοένα και συχνότερα στη δημόσια σφαίρα, μια νέα πλατφόρμα fact checking, η Check4Facts/Science, που λειτουργεί με τη στήριξη επτά επιστημονικών φορέων, βάζει στο μικροσκόπιο της έρευνας ειδήσεις και δηλώσεις πολιτικών προσώπων, προκειμένου να αποφανθεί για τον βαθμό ακρίβειας ή ανακρίβειας που εμπεριέχουν.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Ο γυναικείος εγκέφαλος αλλάζει κατά την διάρκεια του έμμηνου κύκλου

Τech & Science / Ο γυναικείος εγκέφαλος αλλάζει κατά την διάρκεια του έμμηνου κύκλου

Τα μεταβαλλόμενα επίπεδα το ορμονών επηρεάζουν τον όγκο και το μέγεθος διάφορων περιοχών του γυναικείου εγκεφάλου. Μπορούν, όμως, αυτές οι αλλαγές να επηρεάσουν τις σκέψεις και τις πράξεις;
NEWSROOM