Αυξάνουν συνεχώς οι καταγγελίες που αφορούν στην ασφάλεια των στοιχείων που περιλαμβάνονται στις σελίδες του Facebook στη χώρα μας. Η μη κυβερνητική οργάνωση N.E.O.I παρουσίασε στοιχεία από τις καταγγελίες που έχουν φτάσει στα γραφεία της και σύμφωνα με αυτά, το 2010 υπήρξαν 218 καταγγελίες-διπλάσιος αριθμός από το 2009. Το 72% αφορούσε παραβιάσεις προσωπικών δεδομένων στο Facebook, το 16% πορνογραφικά μηνύματα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των χρηστών του διαδικτύου, το 2% σεξουαλική παρενόχληση σε blog ή ιστοσελίδα.

Ακόμη σε 6 περιπτώσεις γονείς ανέφεραν εθισμό των παιδιών τους σε video-games και ακόμη καταγγελίες που αφορούσαν σε οικονομικές απάτες.

Οι καταγγελίες έγιναν σε ποσοστό 47% από άνδρες ηλικίας 20-36 ετών, σε ποσοστό 12% από άνδρες ηλικίας 36-49 ετών ,3% από γονείς και 38% από γυναίκες 22-33 ετών.

Ο κίνδυνος σύμφωνα με την πρόεδρο της οργάνωσης, Άννα Ευθυμίου, είναι στο ότι  οι περισσότεροι νέοι δείχνουν τυφλή εμπιστοσύνη στους χρήστες του Facebook, δίνοντας τα πραγματικά τους στοιχεία (όνομα, διεύθυνση, φωτογραφίες, ημερομηνία γέννησης, τηλέφωνα), χωρίς να έχουν διαβάσει ποτέ τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο δεν εγγυάται τη μυστικότητά τους.

"Αν ένας χάκερ κλέψει τα προσωπικά μας δεδομένα μέσα από το facebook, αυτό δεν φέρει καμία ευθύνη, ούτε μπορεί να κατηγορηθεί για τα μέτρα ασφαλείας του"  επισημαίνει.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, εάν το Facebook ήταν χώρα, θα ήταν η τρίτη μεγαλύτερη, λαμβάνοντας υπόψη των αριθμό των χρηστών (περισσότεροι από 500 εκατομμύρια ενεργοί).

Πηγή:www.news247.gr

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr