Το Instagram λανσάρει νέα λειτουργία για την αντιμετώπιση της ρητορικής μίσους και των υβριστικών μηνυμάτων

Το Instagram λανσάρει νέα λειτουργία για την αντιμετώπιση της ρητορικής μίσους και των υβριστικών μηνυμάτων Facebook Twitter
0

Το Instagram λανσάρει λειτουργία που θα αποτρέπει χρήστες να βλέπουν πιθανόν υβριστικά μηνύματα, φιλτράροντας προσβλητικές λέξεις, φράσεις και emojis.

 

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πέρα από την επιλογή φίλτρου για τα υβριστικά απευθείας μηνύματα, θα είναι πλέον πιο δύσκολο για εκείνους που έχουν μπλοκαριστεί από άλλους χρήστες να το παρακάμψουν αυτό και να επικοινωνήσουν μαζί τους μέσω νέων λογαριασμών.

 

Το φίλτρο, που θα μπορεί να ενεργοποιηθεί από τις ρυθμίσεις απορρήτου, μπορούν να το προσαρμόσουν οι χρήστες στα μέτρα τους για να περιλαμβάνει λέξεις, φράσεις και emojis τα οποία θέλουν να μπλοκάρουν ή να μην λαμβάνουν στα μηνύματά τους.

 

Οι χρήστες θα έχουν τη διακριτική ευχέρεια να αναφέρουν, να διαγράφουν ή να ανοίγουν μηνύματα, τα οποία θα ταξινομούνται σε έναν κρυμμένο φάκελο, ανακοίνωσε το Instagram για το επόμενο βήμα της εφαρμογής στην αντιμετώπιση της ρητορικής μίσους και των υβριστικών μηνυμάτων. Αυτή η λειτουργία, που θα αφορά τα αιτήματα για απευθείας μηνύματα και όχι το ίδιο το inbox, θα είναι διαθέσιμη σε κάποιες χώρες τις επόμενες εβδομάδες.

 

Επίσης, σε μερικές εβδομάδες οι χρήστες θα έχουν την επιλογή να μπλοκάρουν τελείως ανθρώπους, εμποδίζοντάς τους να επικοινωνήσουν μαζί τους στο Instagram, μπλοκάροντας τον λογαριασμό τους.


Με πληροφορίες από Reuters

 

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ