Μια αξιοσημείωτη αλλαγή θέτει σε δοκιμαστική λειτουργία το Instagram σύμφωνα με σημερινή του ανακοίνωση, βάσει της οποίας τα posts δεν θα εμφανίζονται με χρονολογική σειρά, όπως συμβαίνει τώρα, αλλά με βάση τα προσωπικά ενδιαφέροντα κάθε χρήστη, εμφανίζοντας του ένα πιο προσωποποιημένο χρονολόγιο αναρτήσεων.

 

Με άλλα λόγια ένας ειδικός αλγόριθμος θα προσπαθεί να 'μαντέψει' τα posts που μας ενδιαφέρουν περισσότερο, λαμβάνοντας υπόψη  τον αριθμό αλληλεπιδράσεων (likes και σχόλια που έχουμε αφήσει κατά καιρούς) και τη σχέση που έχουμε με άλλους χρήστες, αναδιοργανώνοντας βάσει αυτών την σειρά εμφάνισης των posts.

 

Ο συνιδρυτής του Instagram, Kevin Systrom ανέφερε στους New York Times, ότι οι χρήστες "χάνουν κατά μέσο όρο το 70% των posts που τους αφορούν", "ακόμα και λόγω διαφοράς ώρας μεταξύ χωρών", προσθέτει ο έταιρος ιδρυτής Mike Krieger, οπότε με αυτή τη μέθοδο - που θα θυμίζει έντονα το Facebook- φροντίζει ώστε το υπόλοιπο 30% να είναι posts που θα τους ενδιαφέρουν πραγματικά.

 

Η νέα αλλαγή που θα αναδιοργανώσει τα timelines του Instagram, πρόκειται να δοκιμαστεί αρχικά σε μονοψήφιο ποσοστό χρηστών και εάν αποδειχτεί επιτυχής θα εφαρμοστεί παγκοσμίως, αναφέρει το The Verge.