Ιαπωνία: Εντοπίστηκαν μαύρα σωματίδια σε εμβόλιο της Moderna

Ιαπωνία: Εντοπίστηκαν μαύρα σωματίδια σε εμβόλιο της Moderna Facebook Twitter
Ξένο υλικό εντοπίστηκε σε φιαλίδιο του εμβολίου της Moderna στην Ιαπωνία - Πηγή φωτογραφίας: ΕΡΑ
0

Η Ιαπωνία αναγκάστηκε να «παγώσει» μια παρτίδα εμβολίων Moderna κατά του κορωνοϊού καθώς εντοπίστηκε ξένη ουσία σε φιαλίδιο. 


Σύμφωνα με τις αρχές, στην περιφέρεια της Καναγκάβα, ένας φαρμακοποιός που ήλεγχε το σκεύασμα πριν από τη χρήση του, παρατήρησε μαύρα σωματίδια στο φιαλίδιο.

Περίπου 3.790 άνθρωποι είχαν εμβολιαστεί με δόσεις της συγκεκριμένης παρτίδας, την οποία απέσυρε για έλεγχο ο τοπικός διανομέας.

Όπως μετέδωσαν τα ιαπωνικά μέσα, προσώρας δεν υπάρχουν ενδείξεις πως το ενδεχομένως μολυσμένο σκεύασμα είναι επικίνδυνο για την υγεία όσων το έλαβαν. 


Η εξέλιξη αυτή έρχεται λιγότερο από μία εβδομάδα αφότου η Ιαπωνία απέσυρε περίπου 1,63 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Moderna λόγω μόλυνσης. 


Συγκεκριμένα, η φαρμακευτική Takeda που πουλά και διανέμει το εμβόλιο στην Ιαπωνία, «πάγωσε» την περασμένη εβδομάδα τρεις παρτίδες εμβολίου καθώς σε περίπου 560.000 φιαλίδια εντοπίστηκε «ξένο υλικό». 

Η ισπανική φαρμακοβιομηχανία Rovi η οποία εμφιαλώνει τα συγκεκριμένα εμβόλια, ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως η αιτία τού προβλήματος ενδέχεται να ξεκινά από τη γραμμή παραγωγής της, προσθέτοντας πως ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα. 

Σημειώνεται πως η Ιαπωνία καταγράφει έξαρση των κρουσμάτων ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι Παραολυμπιακοί Αγώνες. 

Η εκστρατεία εμβολιασμού κατά της Covid-19 εξελίσσεται με αργούς ρυθμούς, με μόλις το 40% του ιαπωνικού πληθυσμού πλήρως εμβολιασμένο και το 50% να έχει λάβει τη μία δόση. 

Με πληροφορίες από BBC

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναρρώνοντας με videogames 

Τεχνητή Νοημοσύνη / Αναρρώνοντας με videogames 

H αρχιτέκτονας Χριστίνα Χρυσανθακοπούλου και η μηχανικός ήχου Ρένια Παπαθανασίου μιλούν στον Πάνο Σάκκα για την ψηφιακή μεταμόρφωση που βιώνουμε σήμερα στο πλαίσιο της σειράς Τεχνητή Νοημοσύνη που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.
ΠΑΝΟΣ ΣΑΚΚΑΣ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ