Η Tay, το ρατσιστικό chat bot της Microsoft, έκανε μια επεισοδιακή επανεμφάνιση

Η Tay, το ρατσιστικό chat bot της Microsoft, έκανε μια επεισοδιακή επανεμφάνιση Facebook Twitter
0

Μετα το σαλο που προκλήθηκε μέσα στο σαββατοκύριακο, μετά τα ρατσιστικά και σεξιστικά tweets του λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης της Microsoft, ονόματι Tay, που είναι προγραμματισμένο να συμπερεφέρεται ως 19 χρονη έφηβη, και τη δημόσια απολογία της εταιρείας, το chat bot έκανε σήμερα Τετάρτη μια ακόμα επεισοδιακή σύντομη εμφάνιση.


Όπως αναφέρει ο Guardian, η Tay, επανήλθε σε μεγάλη φόρμα, διαφημίζοντας σήμερα ότι καπνίζει μαριχουάνα μπροστά σε αστυνομικούς, ενώ μετά από λίγο άρχισε να σπαμάρει με mentions έναν-έναν τους περίπου 210.000 followers της με τη μυστηριώδη φράση, "χαλάρωσε, το πας πολύ γρήγορα". 

Η Microsoft, ανταποκρίθηκε γρήγορα στα εκτός ελέγχου tweets της Tay, διαγράφοντας σχεδόν όλες τις απνατήσεις από το λογαριασμό της, ενώ η συγκυρία του σημερινού παραληρήματος του λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης είναι ιδιαίτερα ατυχής, αφού σήμερα η εταιρεία παρουσιάζει μια νέα σειρά από επιτεύγματα, σε συνέδριο, όπου και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη συστημάτων artificial intelligence.

Η Tay, το ρατσιστικό chat bot της Microsoft, έκανε μια επεισοδιακή επανεμφάνιση Facebook Twitter
Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Χάνω ώρες στο κινητό και δεν το καταλαβαίνω»: Πόσο σου «τρώει» το scrolling και πώς να το μειώσεις

Τech & Science / «Χάνω ώρες στο κινητό και δεν το καταλαβαίνω»: Πόσο σου «τρώει» το scrolling και πώς να το μειώσεις

Η καθημερινή κατανάλωση περιεχομένου στο κινητό μοιάζει αθώα – μέχρι να συνειδητοποιήσεις ότι πέρασε η μισή μέρα. Πόσο χρόνο χάνουμε τελικά και τι μπορούμε να κάνουμε για να τον πάρουμε πίσω;
LIFO NEWSROOM